Honderden Nijmegenaren zetten zich vrijwillig in tijdens NLdoet

Hans de Groot
30 mei 2021
Het Oranje Fonds organiseert al 17 jaar jaarlijks NLdoet. Dit jaar is het 2,5 maand uitgesteld vanwege corona. Tijdens NLdoet komen honderdduizenden mensen in actie om iets voor een ander te doen. Sociale organisaties die hoofdzakelijk draaien op vrijwilligers kunnen dankzij die hulp bergen met werk verzetten. Dit weekend was het dan zover, twee dagen NL doet.
Op vrijdag leggen vrijwilligers op de Kinderboerderij de Goffert een uitloop voor de ezels aan, plus een terras. De laptop is ingeruild voor een grote grondboor en palen worden met een slaghamer de grond ingedreven: ‘we ontdekken zo nieuwe kwaliteiten in onszelf’. Beheerder Nick doet het even voor. De ezels kijken geïnteresseerd toe. Er zijn vrijwilligers van het Radboudumc, en ook iemand wiens grootvader in een ver verleden de Goffert Boerderij mee heeft aangelegd.

Bij Zorgcentrum Griffioen aan de Voorstadslaan zijn vrijwilligers bezig om zowel aan de voorkant, alsook aan de achterkant bloemenperkjes aan te leggen. Het is inmiddels heerlijk weer, er wordt veel overlegd en het ziet er gaandeweg heel vrolijk uit.

Op zaterdag staan er aardig wat vrijwilligers klaar om de begraafplaats aan de Daalseweg op te knappen. Het is een schitterende omgeving, maar veel te groot om in 1 dag bij te werken. De vrijwilligers concentreren zich op één perceel en dat ligt er nu prima bij. De sfeer is heel vriendelijk en gemoedelijk, mensen zijn betrokken bij het in stand houden van deze fraaie begraafplaats.

Sinds eind 2016 draaien er vier molens bij windpark Nijmegen- Betuwe. Burgers uit de regio Nijmegen zijn samen eigenaar. Er wordt gewerkt aan een groot insectenhotel, anderen schilderen een container vrolijk op, of zetten een hekwerk. En weer komt er een sleghamer aan te pas, maar ook een grondboor en kettingzaag. De sfeer is hier vrolijk, en soms uitgelaten.

Goed bezig allemaal.

Bekijk op onze Facebookpagina het fotoverslag.
 

 


Dit bericht delen:

Advertenties