Tweetal aangehouden na vondst overleden persoon in Gildekamp

Lars Schwachöfer
27 mei 2021
Vanmorgen werd omstreeks 10.00 uur een overleden persoon aangetroffen in een woning in de 30e straat van de Gildekamp. De straat is gedeeltelijk afgesloten voor het onderzoek. Twee personen zijn aangehouden.
Een buurtbewoner hoorde afgelopen nacht omstreeks 3.00 uur lawaai in de woning. Daarna zag hij twee personen wegrennen van de woning. Vanmorgen werd een overleden persoon aangetroffen in de woning. Wie de vondst deed, kon de politie niet zeggen. De politie startte direct een onderzoek naar de achtergrond en oorzaak van het overlijden van de persoon. Hiervoor is de straat gedeeltelijk afgesloten. Ook werd een buurtonderzoek gestart.

Eind van de ochtend meldden een man en vrouw zich bij de politie. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de aangetroffen persoon. Ze werden beiden aangehouden en zijn geboeid overgebracht naar het politiebureau. De recherche doet onderzoek naar de betrokkenheid van het aangehouden tweetal. De Forensische Opsporing van de politie doet sporenonderzoek in en om de woning. Ook in en om de woning waar de twee verdachten zouden wonen, een straat verderop, wordt onderzoek verricht.

Update 15.00 uur: De politie heeft hekken laten plaatsen rondom de woning van het slachtoffer. De straat blijft afgesloten. Ook een PD-unit, een mobiele overleg- en werkruimte voor bij een plaats delict, is naar de locatie gebracht. Een droneteam heeft overzichtsfoto's gemaakt en er werd met twee speurhonden tussen de woningen van het slachtoffer en de verdachten gelopen. Naar verwachting neemt het onderzoek op beide locaties nog meerdere uren in beslag.

Update 21.00 uur: Het onderzoek is stilgelegd en wordt morgenvroeg hervat. De plaats delict wordt vannacht bewaakt door de politie. De politie laat weten morgen meer informatie te geven over het onderzoek.

Update 28 mei: De politie laat weten dat het slachtoffer de 62-jarige bewoner is. De verdachten zijn een 20-jarige man en een 21-jarige vrouw. Zij blijven vast zitten. Het onderzoek op locatie is vandaag afgerond en de straat is weer vrijgegeven voor verkeer. Het lichaam is vandaag voor verder onderzoek overgebracht naar de Forensische Opsporing.

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen