Nijmeegse ondernemers laten zich opsluiten voor het goede doel

Van onze redactie
26 mei 2021
Op 18 juni doen zeven ondernemers uit Nijmegen en omgeving mee aan een Social Lock-up, een actie ten bate van het Nijmeegse Marikenhuis. Ze laten zich daar (letterlijk) opsluiten en slechts gewapend met laptop en telefoon zetten deze ondernemers hun netwerk in met als doel geld in te zamelen voor het Marikenhuis, een inloophuis voor iedereen die is geraakt door kanker. Het is een vrijwilligersorganisatie en volledig afhankelijk van giften en donaties.
De opsluiting in het Marikenhuis duurt van ’s ochtends 10.00 tot ’s middags 15.30 u, waarna de ondernemers worden ‘bevrijd’ door burgemeester Hubert Bruls. Ze hopen dan € 35.000 binnengehaald te hebben. Ook hopen ze een aantal mensen uit hun netwerk te overtuigen om meerjarige overeenkomsten aan te gaan, zodat het Marikenhuis ook op langere termijn verzekerd is van structurele financiering.

Arnoud Schoffelmeer en Henny van Benthem

Arnoud Schoffelmeer en Henny van Benthem zijn twee van de zeven ondernemers die zich laten opsluiten: ‘De coronacrisis treft het Marikenhuis niet alleen in financiële zin, maar heeft ook grote gevolgen voor hun doelgroep: mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Hoewel het de goede kant op lijkt te gaan, leven we nog steeds in een tijd waarin de reguliere zorg onder druk staat en isolement voor de kwetsbaren op de loer ligt’, aldus Arnoud. ‘Wij, als Nijmeegse ondernemers, dragen het Marikenhuis een warm hart toe. Daarom hebben we ook niet getwijfeld om mee te doen aan deze opsluiting voor het goede doel’, zo vult Henny aan.

Ook op een andere manier kan iedereen een steentje bijdragen

Voorafgaand aan de Lock-up op 18 juni, start er op vrijdag 11 juni een 5x5x5 challenge, georganiseerd door enthousiaste studenten van de opleiding Sport en Bewegen van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN), in samenwerking met het Marikenhuis. De challenge bestaat uit 5 kilometer hardlopen of wandelen, 5 euro doneren aan het Marikenhuis en ten slotte 5 vrienden en bekenden taggen op social media om hen uit te dagen ook mee te doen aan deze challenge.

Geïnteresseerd en wilt u ook een bijdrage leveren aan het Marikenhuis, doe dan mee aan deze challenge! Hoe het in zijn werk gaat leest u op de website van Marikenhuis en op de social media van de HAN, opleiding Sport en Bewegen.

Voor actuele info over Lock-up en challengebezoek de website van het Marikenhuis.

 


Dit bericht delen:

Advertenties