Proef met fietsenstalling bij Hezelpoort

Van onze redactie
29 mei 2021
Vanaf 3 juni tot minimaal 1 september is er als proef een gratis fietsenstalling voor 500 fietsen op het driehoekige terrein aan de Voorstadslaan/Heselaan, aan de westkant van de Hezelpoort, naast autoparkeerterrein Oude Stad. 
Het idee achter de proef is om te onderzoeken of er behoefte is aan parkeergelegenheid van fietsen aan de westzijde van de Hezelpoort. Ook wordt gekeken naar hoe groot deze is en moet worden, omdat er eventueel een fietsenstalling onder de geplande woontoren Hezelpoort gebouwd wordt. Er is gekozen voor deze tijdelijke locatie omdat deze goed toegankelijk is en op korte termijn in te richten is als stalling.
 
Het gebruik van de stalling zal tussentijds geëvalueerd worden wat ertoe kan leiden dat de stalling nog wat langer (maximaal 6 maanden) openblijft. De fietsenstalling is een van de cadeaus aan de stad uit het Actieplan Binnenstad en is van donderdag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 23.00 uur beheerd. Op andere dagen is de fietsenstalling wel geopend, maar is er geen beheerder aanwezig.

Dit bericht delen:

Advertenties