Roeivereniging NSRV Phocas haalt geld op voor Stichting Straatmensen

Sanne Kerkers
22 mei 2021
Roeivereniging NSRV Phocas organiseert van 24 tot en met 30 mei de Goede doelen week. De vereniging haalt geld op voor Stichting Straatmensen.
Studentenroeivereniging NSRV Phocas stimuleert maatschappelijke betrokkenheid van de vereniging gedurende het jaar met bijvoorbeeld een kerstkaartenactie, Alzheimersokken verkopen en de jaarlijkse Goede doelen week. Elk jaar kiezen ze een goed doel en organiseren een week activiteiten om geld op te halen.

Maatschappelijke betrokkenheid

Guusje Dokter tweedejaars wedstrijdroeier vertelt: ‘Studentenverenigingen staan niet in altijd in het allerbeste daglicht, we vinden het belangrijk dat mensen weten dat er ook maatschappelijke betrokkenheid is en niet alleen maar feesten.’ Gedurende de week haalt de vereniging geld op via verschillende activiteiten voor een goed doel. Dit jaar is er gekozen voor Stichting Straatmensen. Deze stichting deelt maaltijden en lunchpakketten uit aan dak- en thuislozen in Nijmegen. Stichting Straatmensen bestaat sinds november 2000. De initiatiefnemers werken samen met mensen van de straat om zo te komen tot een verbetering van de leefsituatie.

Hoe zijn ze bij de Stichting Straatmensen gekomen? ‘Nu met de coronacrisis zijn er natuurlijk veel gezinnen die het wat moeilijker hebben. We hebben aan doelen gedacht zoals de voedselbank en dat soort dingen maar dat is wat algemener en daar hebben ze vaak wat minder aan gewoon geld ophalen. Toen zijn we dus in Nijmegen gaan kijken en kwamen we bij de Stichting Straatmensen omdat het echt in Nijmegen gelokaliseerd is en ze daar ook wat meer hadden aan geld in plaats van aan boodschappen.’ Aldus Guusje.

In de Goede doelen week kunnen leden van Phocas picknickmanden en brownies bestellen. Ook is er een activiteit waarbij leden 2,1 km lopen, fietsen of op een andere manier de afstand afleggen. De relatief korte afstand is gekozen vanwege het jaartal 2021. Wie de afstand heeft afgelegd doneert twee euro tien en daagt drie andere leden uit hetzelfde te doen. Op het terras bij de roeivereniging vinden onder andere een spelletjes middag, veiling en verschillende raadacties, zoals “raad het geluid” plaats.

Helaas is het niet mogelijk voor niet-leden om iets bij te dragen via de Goede doelen week. Maar via de website van Stichting Straatmensen kan iedereen zijn steentje bijdragen.

 

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties