GGD Gelderland-Zuid opent tijdelijk extra vaccinatielocatie in De Goffert

Van onze redactie
22 mei 2021
In de Jupiler Lounge van het voetbalstadion De Goffert komt tijdelijk een extra GGD-vaccinatielocatie. GGD Gelderland-Zuid richt deze tijdelijke locatie in omdat er vanaf juni extra coronavaccin beschikbaar is. In juni is de doelstelling om, bij voldoende vaccin, landelijk minimaal 2 miljoen prikken per week te zetten. Met deze locatie kan regio Gelderland-Zuid daaraan de gewenste bijdrage leveren.
GGD start eerste week van juni

In de eerste week van juni start de GGD in De Goffert met het vaccineren tegen corona van mensen van 59 jaar en jonger. Op de locatie komen 6 priklijnen en de GGD prikt er naar verwachting met het vaccin Janssen. De GGD denkt de locatie tot uiterlijk begin augustus nodig te hebben.

Locatie eerst in gebruik door huisartsen

Op 25 en 26 mei maakt eerst een aantal huisartsenpraktijken uit regio Nijmegen gebruik van De Goffert. Zij prikken daar hun eigen patiënten uit de doelgroep 60 tot en met 64 jaar met AstraZeneca.

In Rivierenland voldoende prikcapaciteit

In Rivierenland is een extra locatie niet nodig: daar is voldoende capaciteit bij de vaccinatielocaties in Tiel, Culemborg en Zaltbommel.


Dit bericht delen:

Advertenties