Noodbevel rondom Goffertstadion tijdens play-offs NEC - Roda JC

Van onze redactie
18 mei 2021
Aankomende donderdag, 20 mei, mag NEC de inmiddels uitverkochte play-off wedstrijd tegen Roda JC spelen met 1500 toeschouwers in het Goffertstadion. Het publiek moet een negatieve coronatest in bezit hebben. Testen kan bij Testen voor Toegang bij de testlocatie op het P+R transferium in Nijmegen Noord. Dat bevestigt de Nijmeegse gezagsdriehoek van burgemeester, politie en het Openbaar Ministerie.
Om ongeregeldheden te voorkomen bereidt burgemeester Hubert Bruls een noodbevel voor: op het voorplein van het stadion mag rondom de wedstrijd niemand aanwezig zijn zonder toegangsbewijs. Het noodbevel zal gelden voor het hele terrein voor het stadion tot aan de Burgemeester Daleslaan. Elders is groepsvorming vanwege de geldende coronamaatregelen overigens ook niet toegestaan. De politie is voorbereid en volgt de ontwikkelingen rond de wedstrijd op de voet.
 
Burgemeester Bruls: 'Ik betreur het dat dit nodig is. Wij werden gisteren overvallen door het besluit van het ministerie en moesten de voorbereidingen op het laatste moment aanpassen. Aan iedereen, jong en oud, die NEC een warm hart toedraagt, wil ik zeggen: sta voor onze club en geniet van de wedstrijd. Maar blijf thuis, net als ik, tenzij je een kaartje hebt.'

Het publiek moet een negatieve coronatest in bezit hebben. Testen kan bij Testen voor Toegang bij de testlocatie op het P+R transferium in Nijmegen Noord. Met ingang van woensdag 19 mei 2021 wordt dit een locatie voor het afnemen van toegangstesten voor Stichting Open Nederland. Deze stichting organiseert in opdracht van VWS een netwerk van testlocaties waar mensen, zonder coronagerelateerde klachten, zich kunnen laten testen om toegang te krijgen tot een activiteit of evenement.

Dit bericht delen:

Advertenties