Brug Meertje onderweg

Van onze redactie
1 november 2013
Het plaatsen van de nieuwe wandelbrug bij ’t Meertje is tot morgenvroeg uitgesteld. Gisteravond zou de ca. 62 meter lange composieten brug per schip vertrekken vanuit de fabriek in Breukelen om vandaag op z’n plek te worden gelegd bij de monding van ’t Meertje.

Vanwege de harde wind in Breukelen (uitschieters tot windkracht 6 op een hoogte van 75 meter , de hoogte van de kraan), was het niet verantwoord de brug op het schip te plaatsen.

Vanochtend waren de omstandigheden goed en kon de ca. 62 meter lange, composieten brug beginnen aan zijn reis van Breukelen naar Nijmegen. De verwachting is dat de brug vanavond aankomt bij ‘t Meertje. Ook de kraan die de brug op z’n plek moet leggen, is onderweg naar Nijmegen. Die kraan wordt vanavond en vannacht opgebouwd. Volgens planning moet alles morgenochtend om 7.00 uur gereed zijn voor plaatsing. Naar verwachting is de aannemer morgen nog een groot deel van de dag bezig met het monteren van de brug. De hele afwerking duurt ook nog ongeveer een week.

De brug, die de naam Ooijpoort heeft gekregen, wordt gerealiseerd in goede samenwerking met Staatsbosbeheer en medegefinancierd door de provincie Gelderland en Staatsbosbeheer, verbindt de oostelijke Waalkade met de Ooijpolder/Stadswaard en slaat daarmee letterlijk een brug tussen stad en natuur. De verbinding is ook van wezenlijk belang voor ‘De Bastei’, het toekomstige natuur- en cultuurcentrum in de Stratemakerstoren. De ranke, smalle wandelbrug heeft alleen trappen. Fietsers en brommers kunnen geen gebruik maken van de verbinding.


Dit bericht delen:

Advertenties