Waalzinnig Festival ook online een succes

Van onze redactie
17 mei 2021
Vanwege de coronamaatregelen hield het Waalzinnig Festival gisteren een alternatief online festival. Het Waalzinnig Festival staat voor inclusie en stimuleert iedereen om zich te uiten door middel van kunst in al zijn verschijningsvormen. Art Inclusive noemen ze dat: kunst voor en door iedereen.

Het festival, dat gehouden werd op twee locaties, was via twee livestreams te volgen: een vanuit De Lindenberg en een vanuit de Bibliotheek. Bij de start om 13:00 uur was het meteen spannend in de Lindenberg: de live-stream wilde niet starten. Paniek alom. De techniek probeerde de verbinding tot stand te brengen, de artiesten werd verteld nog even te wachten. Rond 13:45 uur lukte het uiteindelijk toch, het festival ging live. Teddy Vrijmoet, directeur van de Lindenberg, opende samen met Hiek Sparreboom, van Waalzinnig Festival en rapper Jolan van Zanten het festival.

Jolan beet de spits af, gevolgd door diverse optredens: een musical, een zanger en theater. Het was wel vreemd om na een mooi optreden geen applaus te horen, maar gelukkig ving presentator Happy Miel dit prima op: 'in de huiskamers wordt geklapt.' Het is duidelijk dat alle artiesten erg blij waren om weer een keer op te treden. Bijzonder in de Lindenberg was een dansoptreden van danstheater Telder. Een om elkaar heen draaiend duet van twee dames, waarvan een in een rolstoel.

In de Bibliotheek was het geheel wat knusser dan in de lege grote zaal van de Lindenberg. Er waren enkele mensen zichtbaar (het multimedia streamteam van Pluryn, wat gasten en organisatoren) en de onderlinge afstand is kleiner. Hier vooral optredens van rappers en zangers.

In 2022 zal het festival weer plaatsvinden in en rondom LUX met podia in LUX, de bibliotheek en op het plein. Tot die tijd is het mogelijk om de livestream van de optredens van gisteren terug te kijken via Youtube. Een mooie middag, met veel mooie en bijzondere mensen!


Dit bericht delen:

Advertenties