Pro-Palestina-demonstratie in Valkhofpark rustig verlopen

Van onze redactie
16 mei 2021
Vanmiddag verzamelden zo'n 200 personen zich in het Valkhofpark voor een pro-Palestina-demonstratie. Na afloop liep een groot deel van de aanwezigen door de binnenstad. Burgemeester Bruls ontbond het protest in de binnenstad.
De demonstratie, een steunbetuiging voor de Palestijnse kant van het conflict tussen Palestina en Israël in Gaza, verliep rustig. 'Wij zijn van mening dat er een duidelijke verstoorde machtsbalans is tussen Israëliers en Palestijnen', liet organisator FreePalestine eerder op Facebook weten. In verband met de coronamaatregelen mochten maximaal 200 mensen demonstreren in het park. Meerdere demonstranten hadden zelfgemaakte borden en spandoeken mee. Enkele aanwezigen zwaaiden met de Palestijnse vlag. Verschillende sprekers kwamen aan het woord. Omstreeks 14.00 uur eindigde de demonstratie in het park.

Na afloop van de demonstratie liepen zo'n 100 demonstranten door het centrum. Tijdens dit protest, waarbij via de Burchtstraat, Marikenstraat en Plein 1944 naar de Lange Hezelstraat werd gelopen, werd onder andere 'Free Palestine' en 'Allahu Akbar' geroepen. De politie verzamelde met meerdere agenten bij het Joris Ivensplein. Ook de stoet werd begeleid door enkele agenten. Toen het erg onrustig werd in de binnenstad, liet burgemeester Bruls het protest ontbinden. Demonstranten die in het centrum zouden blijven, zouden opgepakt kunnen worden. De demonstranten verlieten hierop het centrum.

Er zijn nog geen pro-Israël-demonstraties gemeld bij de gemeente. 

Dit bericht delen:

Advertenties