Roparun HAN team loopt warm voor het goede doel

Van onze redactie
14 mei 2021
Het Roparun team van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen doet in oktober van dit jaar voor de tweede keer mee aan de estafetteloop voor Roparun. Ondanks dat de daadwerkelijke run pas in oktober gepland staat, is het team al druk in training. Zo ook in het pinksterweekend, op tweede pinksterdag 24 mei.
Roparun is een goed doel dat zich actief inzet voor meerdere goede doelen gelinkt aan kanker. Hun missie: ’Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.’ De estafetteloop Roparun is in het leven geroepen om jaarlijks nog meer geld op te kunnen halen voor het goede doel. Ruim 150 teams doen mee aan de loop en proberen allemaal een zo hoog mogelijk geldbedrag op te halen.

Vanwege alle corona maatregelen is de officiële Roparun dit jaar dus uitgesteld van het pinksterweekend naar oktober. Maar omdat het pinksterweekend voor veel mensen toch een bijzonder gevoel oproept wordt er wel degelijk gelopen met pinksteren. Het team van de HAN rent zelfs van de campus in Nijmegen naar de campus in Arnhem en terug, een rondje van zo’n 50 kilometer. Een bijzondere prestatie en een moment waar het team zich (deels) laat zien en aan te moedigen is.

Sponsorevenement

Om zoveel mogelijk geld op te halen heeft het team de hulp ingeroepen van een groep studenten van de minor Evenementenmanagement aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Op dinsdag 1 juni wordt een sponsorevenement georganiseerd om geld op te halen voor het team en het goede doel. ‘Juist in deze tijd hebben goede doelen het zwaar, donaties nemen af terwijl de vraag in sommige gevallen juist toeneemt.’ Het team is dan ook enorm enthousiast om een mooi sponsorevent neer te zetten.’ In eerste instantie was het evenement vooral gericht op de HAN gemeenschap, studenten en medewerkers, maar inmiddels hebben we ook van buiten de HAN veel positieve reacties gehad en kunnen we niet anders zeggen dan dat alle geïnteresseerden welkom zijn.

In het thema van sport en gezondheid wordt een unieke livestream neergezet. De welbekende pubquiz wordt gecombineerd met diverse workshops en korte webinars om de boodschap zo goed mogelijk over te brengen. Een sporter komt langs om zijn verhaal te vertellen, je krijgt eindelijk antwoord op de vraag hoe kan ik snel gezond eten maken en meer.

Bovendien ontvangen de eerste 200 aanmeldingen allemaal gratis een speciale goodiebag, vol met gezonde snacks en duurzame producten. Allemaal gesponsord door ondernemingen uit de regio Nijmegen.

Ticketverkoop

Blijf op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen rondom het Roparun HAN team via dit Instagramaccount: https://www.instagram.com/roparunteamhan/ Tickets voor het sponsorevent zijn te koop via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-breek-de-week-151941780957?aff=ebdssbonlinesearch


Dit bericht delen:

Advertenties