Music Moves lanceert programma voor jongvolwassenen

Van onze redactie
12 mei 2021
Music Moves, een initiatief van 10,000 HOURS, traint young professionals tussen de 18 en 27 jaar tot changemakers in de muziekindustrie. Zij organiseren in de nazomer van 2021 een eigen muziekevenement voor mensen die we meer mogen zien en horen. Bijvoorbeeld een disco met dakloze mensen, salsadansen met ouderen, hiphopbattles met jongeren met een beperking en DJ-workshops voor nieuwe Nederlanders.

Muziek helpt voelen en elkaar begrijpen, ook als we niet dezelfde taal spreken. Music Moves zet muziek in om mensen met verschillende achtergronden te verbinden. 'Juist deze tijd maakt ons nog meer duidelijk hoe belangrijk het is dat we elkaar oprecht zien en proberen te begrijpen, en muziek is de universele taal die ons verbindt. Music Moves is voor young professionals die op ondernemende wijze hun talenten willen ontwikkelen waarmee zij impact maken. Ze volgen trainingen in o.a. sociaal ondernemerschap en eventorganisatie door ondernemers en mensen uit de cultuursector. Een kans om je netwerk uit te breiden en een eigen muziekevent te organiseren voor mensen met wie je niet zo snel op de dansvloer staat', aldus Vera Donkers, communicatiemanager Music Moves.

Landelijke impact met onderwijsinstellingen en culturele partners

Van een eerste editie in 2019 met 100 deelnemers, breidt Music Moves dit jaar uit naar 500 deelnemers en 150 impact events in 6 steden in Nederland. Het programma wordt gedragen door diverse onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en culturele partners zoals clubs en festivals. Jonatan Brand, programmeur van Doornroosje Nijmegen: 'Als poppodium zetten wij ons graag in voor een gezond (pop)klimaat in Nijmegen en omgeving, voor én achter de schermen. Dat Music Moves jongeren opleidt, draagt hier op een mooie manier aan bij. En dat dit ook nog gebeurt met sociaal en cultureel verbindende muzikale evenementen, is dubbel mooi. We kijken er naar uit om Music Moves en iedereen die eraan meedoet, te ondersteunen met ons netwerk en expertise en te helpen met het realiseren van impact events.'

Deelnemers van het programma organiseren met de hulp van experts uit de muziekindustrie en ervaren trainers hun eigen Music Moves event. Denk bijvoorbeeld aan het produceren van beats met nieuwe Nederlanders, een danschoreografie maken met ouderen of samen met jongeren met een beperking een videoclip regisseren. Het trainingsprogramma is voor jongvolwassenen tussen de 18 en 27 jaar en begint vanaf augustus 2021. Aanmelden voor Music Moves Nijmegen kan tussen 12 mei en 30 juni 2021 via deze link.


Dit bericht delen:

Advertenties