Toch Alternatieve Vierdaagse 2021

Van onze redactie
11 mei 2021
Goed nieuws voor alle wandelfans; na het succes van De Alternatieve Vierdaagse van vorig jaar, is het ook dit jaar mogelijk om De Vierdaagse op alternatieve wijze te beleven. Vanaf vandaag kan men zich registreren.
Stichting DE 4DAAGSE en de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) leven mee met de duizenden wandelfans die ook dit jaar De Vierdaagse in Nijmegen niet kunnen lopen. In februari werd bekend dat de Vierdaagse niet door kan gaan vanwege de coronamaatregelen. Het was nog onbekend of een Alternatieve Vierdaagse door kon gaan. Samen organiseren zij nu in samenwerking met sportmarketingbureau House of Sports, nu het volgens de coronamaatregelen door kan gaan, De Alternatieve Vierdaagse 2021. Wereldwijd is het mogelijk om vanuit een eigen gekozen locatie vier dagen lang hét Vierdaagsegevoel te beleven en een Alternatieve Vierdaagse-medaille te verdienen. Vanaf vandaag kan men zich registreren.

De deelnemers lopen tijdens de Vierdaagseweek van 20-23 juli een zelfgekozen route van 5, 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag. Ook deelnemers uit het buitenland kunnen zich inschrijven voor De Alternatieve Vierdaagse. Daarmee kan dus overal ter wereld deelgenomen worden en zo wordt De Alternatieve Vierdaagse dus ook een heus internationaal event. Deelname is gratis en voor een kleine bijdrage krijgen deelnemers hun welverdiende beloning thuisgestuurd.

Henny Sackers, voorzitter van Stichting DE 4DAAGSE: 'Ondanks de grote teleurstelling toonden ook dit jaar alle betrokkenen hun begrip voor het voor het tweede jaar op rij niet door kunnen gaan van de Vierdaagse. Dat we dit jaar wederom niet met 45.000 mensen in Nijmegen kunnen wandelen, laat ons echter niet stoppen. Met De Alternatieve Vierdaagse bieden we onze wandelaars in Nederland en over de hele wereld toch het Vierdaagsegevoel!'

Paul Sanders, directeur-bestuurder KWBN: 'De ruim 20.000 deelnemers aan De Alternatieve Vierdaagse vorig jaar gaven ons een enorme boost om door te gaan met dit alternatief. Meer dan ooit staat wandelen in de aandacht en je kunt niet om de positieve bijwerkingen van het wandelen voor lichaam en geest heen. Dit jaar wandelen we weer alleen, maar toch samen, op verantwoorde wijze De Alternatieve Vierdaagse 2021.'

Vernieuwde app

De vernieuwde wandel app zal de gelopen route van deelnemers iedere dag volgen en registreren. Enkele dagen voorafgaande aan De Alternatieve Vierdaagse komt de update beschikbaar voor Android en iOS.

Dit bericht delen:

Advertenties