Waalbrug gedeeltelijk afgesloten voor fietsverkeer vanwege politieonderzoek

Lars Schwachöfer
9 mei 2021
Fietserverkeer dat staduitwaarts over de Waalbrug wilt rijden, moet omrijden vanwege een politieonderzoek. Onder de Waalbrug werd vanmorgen een overleden persoon aangetroffen.
Het lichaam werd vanmorgen omstreeks 10.30 uur aangetroffen aan de noordzijde van de Waal, naast een pijler onder de Waalbrug. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden gealarmeerd. Hulp mocht niet baten, de persoon bleek al enige tijd overleden te zijn. De politie startte direct een onderzoek. De brandweer plaatste schermen om het zicht voor verkeer op de Oudedijk te ontnemen.

Op last van de politie werd de fietsbaan staduitwaarts afgesloten, omdat voetgangers en fietsers naar beneden konden kijken. Fietsverkeer wordt geadviseerd om te rijden via de Snelbinder. Het fietspad aan de andere zijde, dat eigenlijk gesloten is tot 4 juni, is tijdelijk geopend voor fietsers en voetgangers.

Het onderzoek door de Forensische Opsporing is in volle gang. De politie doet in dit stadium nog geen uitspraken over een mogelijke doodsoorzaak. Het onderzoek zal nog enige uren duren.

Update 15.00 uur rondde de politie het onderzoek af. Een misdrijf wordt uitgesloten. De fiets- en wandelpaden op de Waalbrug worden weer vrjgegeven.

Dit bericht delen:

Advertenties