Bijna 4000 boeken gelezen tijdens leesproject 'Scoor een Boek!'

Van onze redactie
3 mei 2021
Ongeveer 591 leerlingen van tien basisscholen uit de Nijmegen en omgeving lazen de afgelopen weken bijna 4.000 boeken in de klas en thuis. Na tien weken leesplezier vond op 29 april het Fluitsignaal van het leesbevorderingsproject 'Scoor een Boek!' plaats. Niet zoals gebruikelijk tijdens een sportdag, maar via een flitsende digitale live show.
Tijdens de live uitzending dansten de leerlingen erop los, sprak NEC-speler Dirk Proper hen toe via een videoboodschap en was er een spannende quiz. Aan het eind werd het totaal aantal gelezen boeken onthuld: 3.887. Dat betekent dat elke leerling gemiddeld 6,5 boeken heeft gelezen.

Kees Meulendijks, projectleider van de Bibliotheek Gelderland Zuid, zegt dat het project zich keer op keer bewijst. 'Dit is nu het vierde jaar dat we het project ‘Scoor een Boek!’ organiseren samen met NEC, en leerlingen laten ieder jaar zien dat ze meer gaan lezen door dit project. Halverwege het project kwam ik in de klas en kreeg reacties van kinderen: ‘Ohh juf, mogen we nu eindelijk beginnen met lezen?’ Als ik dat zo hoor, word ik daar heel blij van. En als ik zie hoe vrolijk en vol energie de leerlingen zijn tijdens het Fluitsignaal, blijkt dat ze echt heel blij worden van Scoor een Boek!' aldus Meulendijks.

Martijn van Bergen, docent NEC for Success en betrokken bij het programma Scoor een Boek! is blij met het aantal boeken dat gelezen is: 'Dit bewijst de kracht van de samenwerking tussen NEC en de Bibliotheek Gelderland Zuid. We zijn ervan overtuigd dat kinderen dankzij dit project ook in de toekomst blijven lezen.'

Met groep 5 of 6 meedoen aan Scoor een Boek kan door een email te sturen aan Kees Meulendijks. Meer informatie over 'Scoor een boek!' en andere educatieprojecten zijn te vinden op de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid.


Dit bericht delen:

Advertenties