[Video] Liefde voor Nijmegen met Margot Ribberink

Van onze redactie
2 mei 2021
Liefde voor Nijmegen met de eerste weervrouw op de Nederlandse televisie en ambassadeur van duurzaamheid en klimaat, Margot Ribberink.
In het programma Liefde voor Nijmegen gaan wij in gesprek met bekende personen in Nijmegen over hun onvoorwaardelijke liefde voor de stad. Hoe omschrijven zij hun liefde voor Nijmegen? Welke herinneringen koesteren zij? En hoe heeft Nijmegen hun leven vormgegeven?

De tweede aflevering is met Margot Ribberink. Haar liefde voor Nijmegen ontstond bij de start van haar studie biologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij studeerde eind jaren 80 af met een onderzoek naar hoe planten in het rivierengebied zich aanpassen aan overstromingen.

Toen al was ze zich bewust dat het veranderende klimaat invloed heeft op de natuur. Als een van de aanjagers van de Green Capital Challenges daagt zij Nijmegenaren uit met thema’s op het gebied van duurzaamheid. Haar hart ligt dus in groen en in Nijmegen

Liefde voor Nijmegen is een beeldpodcast. Luister je liever naar de podcast? Luister de tweede aflevering hier: https://soundcloud.com/nieuwsuitnijmegen/liefde-voor-nijmegen-met-margot-ribberink
 

 


Dit bericht delen:

Advertenties