Wegwerkzaamheden Graafseweg 1 en 2 mei

Van onze redactie
29 april 2021
De Graafseweg is van zaterdag 1 mei, 6.00 uur tot zondag 2 mei in de middag afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer vanwege werkzaamheden tussen de Dennenstraat en de Groenestraat. Er is een omleidingsroute ingesteld over de S100. Buslijnen 2, 99 en 331 worden omgeleid over de Muntweg. Vrachtverkeer dat de Graafse Ringweg of de Boeckstaetedreef verlaat, kan de wijk alleen nog verlaten via de Dennenstraat en Rosa de Limastraat.

Er is wel verkeer mogelijk van de Wolfskuilseweg naar de Groenestraat andersom en vanaf deze kruising naar het centrum.

Werkzaamheden

· Er worden mantelbuizen voor de kabels gelegd van de ene kant van de weg naar de andere kant. Een mantelbuis is een buis bestemd voor de doorvoer  van telefoonkabels, elektriciteitsleidingen of voor de doorvoer van water- en gasleidingen.

· Ook worden de verkeersmaatregelen op sommige delen van de Graafseweg naar de andere zijde van de weg verplaatst, zodat aan de andere zijde gewerkt kan gaan worden.

Omleiding en bereikbaarheid

· Buslijnen 2, 99 en 331 rijden via de Muntweg. Stad inwaarts zijn de haltes Dennenstraat en Neerbosscheweg (richting Nijmegen centraal station) buiten gebruik. De vervangende haltes zijn Heideparkseweg (Muntweg) en station Goffert. Stad uitwaarts zijn de haltes Dennenstraat en Wolfkuilseweg/Graafseweg richting Dukenburg buiten gebruik. Vervangende haltes stad uitwaarts zijn: Neerbosscheweg en Rozenstraat.

· Er worden voor het overige verkeer omleidingsroutes aangebracht, deze lopen met name over de S100.

· Na het weekend van 1,2 mei is de Graafseweg weer beperkt toegankelijk voor alle verkeer, de Graafseweg blijft dan versmald tot 2 x 1 rijstrook.

Herinrichting Graafseweg

In april is gestart met herinrichting van de Graafseweg die tot eind 2021 duurt. De weg wordt ook aangepast om de leefbaarheid en de verkeersveiligheid te vergroten. De weg is nu nog te breed en nodigt uit tot te hard rijden. De rijstroken worden versmald, er komt een parallelweg tussen de Groenestraat en Rozenstraat en de verkeerslichten op 4 kruisingen worden vervangen. De oversteek ter hoogte van de Verbindingsweg komt te vervallen. In plaats hiervan komt er een met verkeerslichten geregelde kruispunt ter hoogte van de Cavaljéweg.

Meer informatie

Meer informatie met onder meer het ontwerp van de nieuwe Graafseweg is te bekijken op deze website.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties