Groep 8 van basisschool de Meiboom zorgt voor meer verkeersveiligheid in de Meijhorst

Van onze redactie
28 april 2021
Dit schooljaar hebben de kinderen van groep 8 van basisschool De Meiboom zich samen met 5 Nijmeegse studenten ingezet voor de wijk en haar bewoners. Het doel van de klas is ervoor te zorgen dat kinderen die naar de basisschool lopen of fietsen dit veilig kunnen doen.
Groep 8 deed mee aan een Move-project van Stichting Move. Dit project is tot stand gekomen mededankzij de steun van woningcorporatie Talis. Het project startte al in oktober 2020 en liep wat vertraging op door de lockdown begin 2021. Maar ondertussen is er hard gewerkt door de klas en studenten. Vanochtend vond de feestelijke afsluiting plaats en werd het resultaat onthuld.

Veiliger verkeer in de Meijhorst

De klas was het snel met elkaar eens: als zij iets kunnen verbeteren aan hun wijk dan is het de veiligheid. Opvallend was dat veel auto’s voor de school erg hard langsrijden en daar wilde groep 8 graag wat aan doen. In de ‘Bedenk en Doe sessies’ werden de ideeën uitgewerkt met hulp van de studenten. Het doel van dit project is ervoor te zorgen dat kinderen die naar de basisschool lopen of fietsen dit veilig kunnen doen. De klas kwam met drie onderdelen. Ten eerste hebben de kinderen twee verkeersborden ontworpen. Met hulp van de wijkagent is het gelukt dat deze borden vanaf vandaag bij het zebrapad voor de school staan. Ten tweede ontwierpen de kinderen flyers die in de brievenbus van de buurtbewoners worden gedaan. En ten derde spuiten de kinderen met bio-afbreekbare graffiti boodschappen op straat die te maken hebben met veilig verkeer.

Over stichting Move

In de projecten van Stichting Move ontdekken kinderen hun talenten en welke waardevolle positie zij kunnen innemen in de samenleving. In alle Move-projecten staat ontmoeting centraal: kinderen, jongeren en studenten ontdekken samen andere leefwerelden en verbreden hun perspectief. Het Move-project in het basisonderwijs is het meest uitgevoerde project van deze stichting in Nijmegen. Binnen deze projecten wordt samenwerking gezocht in de wijk zoals in dit geval met de wijkadviseurs van Talis en de wijkagent.


Dit bericht delen:

Advertenties