Straatfeest georganiseerd door bewoners gaat gewoon door

Hans de Groot
25 april 2021
Enkele bewoners van de Van Slichtenhorststraat in Nijmegen hebben het initiatief genomen om ondanks alle geldende beperkingen tóch een (COVID-Proof) straatfeest te organiseren.
De van Slichtenhorststraat staat bekend als een van de mooiste straten van Nijmegen. Toch valt er weinig te beleven, zo vinden bewoners van de Piushove en enkele overburen Even later is het plan voor een straatfeest geboren.

De overbuurman biedt aan om gebruik te maken van draadloze koptelefoons vanuit zijn bedrijf. 'We organiseren een straatborrel van 19 uur tot 22 uur, waarbij iedereen in zijn eigen huiselijke omgeving kan blijven (binnen/of buiten in de tuin/balkon) en wij zorgen voor de muziek via koptelefoons en feestverlichting in de straat!' De koptelefoons hebben meerdere kanalen en op die manier is het ook mogelijk om verschillende soorten muziek te draaien en kan iedereen afstemmen op een eigen muziekstijl.

De Piushove is nu een wooncomplex, maar was vroeger een nonnenklooster. Het vorige straatfeest is 24 jaar geleden, vertelt een bewoonster, toen gaven de nonnen van de Piushove elk jaar een spetterend feest. De jongeren van het wooncomplex (allemaal van 1 huishouden)  genieten zichtbaar van het feest en dansen op straat. Buurtbewoners komen naar buiten, maken kennis op afstand, drinken een biertje. Wat jongens voetballen, de bitterballen gaan in de frituur. En werkt dat met die koptelefoons? Zeker. Enthousiaste reacties alom: 'jongens, ik wist niet dat dit zo leuk zo zijn.'

Dit bericht delen:

Advertenties