Mitch Bruijsten keert terug op Nijmeegs ijs

Karel Hermsen
24 april 2021
De 32-jarige international Mitch Bruijsten komt vanaf september uit voor de nieuwe ijshockeyclub de Nijmegen Wolves.
De Wolves zijn in hun nopjes met deze aanwinst. Nadat al eerder Levi Houkes als captian/aanvaller voor het nieuw te vormen team kon worden ingelijfd, halen ze met Mitch Bruijsten een speler van wereldklasse binnen. Met deze mannen krijgen de Wolves een ijzersterke ruggengraat.

Carrière

Mitch keert terug naar Nijmegen waar zijn ijshockeycarrière ooit begon. De getalenteerde linksschietende forward werd al snel gescout en in 2004 begon zijn internationale carrière bij de Moskitos in het Duitse Essen. Van 2007 tot 2014 speelde hij bij diverse topclubs in de Verenigde Staten, met een onderbreking in 2012 toen hij uitkwam voor de Nederlandse kampioen Ruijters Eaters in Geleen. In 2014 keerde hij terug naar Nederland en kwam daar uit voor de Heereveen Flyers. Hij werd topscoorder van de competitie. Vanaf 2015 speelde hij bij de Tilburg Trappers, die uitkwamen in de Deutsche Oberliga, waarin hij het team in drie opeenvolgende jaren het kampioenschap bezorgde. Mitch kwam uit voor het Nederlandse IJshockeyteam U18 en het nationale herenteam.

Winnen

En dan nu de Nijmegen Wolves. Een kersverse club en nog steeds in oprichting. Mitch: `Ik heb een mooie tijd gehad bij de Trappers en heel veel successen mogen vieren, maar uiteindelijk gingen de belangen te veel schuren. Ik ga niet in op de details, maar uiteindelijk ben ik blij dat het voorbij is. Mijn vriend en collega Levi - beiden hebben een schildersbedrijf - had al gekozen voor de Wolves en begon aan mij te trekken. In coronatijd trainde ik voor zover dat mogelijk was mee in Triavium. Mijn privé situatie gaf de doorslag. Sinds acht maanden ben ik vader van een prachtige dochter Lux en van dat jonge leventje wil ik niet te veel missen. Dat is ook een belangrijk deel van mijn leven dat ik bewust mee wil maken. Bij de Wolves zijn sport op topniveau, werk en een privéleven goed te combineren.`

De tegenstanders zijn gewaarschuwd: `Ik ben geen ingedut huisvadertje. Op het ijs vergeet ik alles en dan wil ik alleen scoren. Dan sta ik er met 100 procent inzet. Mijn doel is om met de Wolves de competitie in de BeNe-League te winnen en de beker naar Nijmegen te halen.`

Levi Houkes vult aan: `Wat belangrijk is dat het nieuwe team een goede teamspirit heeft, competitief is en vooral een Nijmeegse mentaliteit heeft.

Nijmegengevoel

Dat laatste spreekt Ronny Orth, voorzitter ad interim van de Wolves, enorm aan: `Verenigingtechnisch zijn we na het faillissement van Nijmegen Devils vanuit helemaal niks begonnen. Alle lijntjes met het oude bestuur zijn rigoureus gekapt. Helaas worden we nog steeds aangesproken voor het financieel fiasco van onze voorgangers en dragen dat mee in allerlei onderhandelingen. We hebben er echter helemaal niets meer mee te maken. Gelukkig bleven al onze trouwe supporters ons door dik en dun steunen. Dat geeft een enorme kick om door te knokken.

Het is prachtig dat topspelers als Levi en Mitch kiezen voor de Wolves met alle onzekerheden die er nu nog zijn. Ze willen niet alleen scoren maar ook hun kennis delen met aankomende talenten. Da`s de goede instelling: willen winnen, voorbeeld zijn voor de jeugd en met Nijmeegs ijshockey tot de Europese top behoren.

De spelers en alle jeugdtalenten hebben we in huis. Die willen excelleren en hebben geen behoefte aan allerlei bestuurlijke fratsen. We hebben geleerd van de fouten en zijn nu bestuurstechnisch, financieel en juridisch helemaal up to date. In september als de competitie begint, gaan de Nijmegen Wolves helemaal los. We zijn er klaar voor.`

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties