Broekstraat afgesloten vanwege ongeval

Lars Schwachöfer
22 april 2021
Vanmiddag vond omstreeks 16.00 uur een frontale aanrijding plaats op de Broekstraat. De weg was langere tijd afgesloten.
Een automobilist wilde vanaf de Broekstraat de Horstacker inrijden. Een 28-jarige motorrijder uit Beuningen reed de automobilist tegemoet en wilde rechtdoor rijden. De automobilist sloeg af, waardoor de voertuigen frontaal met elkaar botsten. De motorrijder belandde op de weg. De politie sloot de weg direct af. Verkeer vanaf de IJpenbroekweg kon de Broekstraat niet op. Verkeer op de Broekstraat vanaf de broekwijken, moest omdraaien. Omdat dit voor veel automobilisten niet duidelijk was, ontstonden forse files tot voorbij de Leuvensbroek en de Neerbosscheweg.

Ambulancepersoneel stabiliseerde de man, zodat hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd kon worden. Over de aard van de verwondingen kon de politie geen uitspraken doen. De familie kwam snel naar de ongevalslocatie. Agenten vingen hen op en spraken met getuigen om de toedracht van het ongeval duidelijk te krijgen. De Verkeers Ongevallenanalyse werd opgeroepen, maar hoefde niet ter plaatse te komen omdat er voldoende duidelijk geworden is over de toedracht van het ongeval.

Omstreeks 16.45 uur gaf de politie 1 rijbaan weer vrij. Medewerkers van Bureau Handhaving van de gemeente leidden het verkeer langs de ongevalslocatie. Een berger maakte het wegdek schoon en sleepte beide voertuigen weg. Op datzelfde moment werd enkele honderden meters verderop op de Broekstraat een overstekende brommerrijder vanaf het Bert Oosterboschpad aangereden. De auto en brommer liepen lichte schade op. Niemand raakte gewond. Na het invullen van de schadeformulieren konden beide partijen hun weg vervolgen. Omstreeks 17.45 uur werd de weg weer vijgegeven voor verkeer. 

Dit bericht delen:

Advertenties