Afrit Wijchen van A73 afgesloten vanwege autobrand

Lars Schwachöfer
20 april 2021
Vanmiddag ontstond omstreeks 17.30 uur brand in een auto op de A73, in de richting van Knooppunt Neerbosch. Afrit 1A Wijchen aan de Wijchenseweg was langere tijd afgesloten vanwege de brand.
De bestuurder van een bestelauto reed op de A73 richting Knooppunt Neerbosch, toen hij rook onder de motorkap vandaan zag komen. Hij nam direct de eerstvolgende afrit, maar toen vatte de auto vlam. De auto bestuurder kon zijn auto veilig verlaten, maar het voertuig blokkeerde een deel van de afrit. Twee persfotografen, die afkwamen op de melding, leidden het verkeer via de andere rijbanen en de berm langs de brand om de weg vrij te houden voor de aanrijdende brandweer en politie.

De brandweer was snel ter plaatse, zette de weg af en bluste de brand. De afrit 1A van de A73, ter hoogte van hectometerpaal 102,0 Rechts, werd langere tijd afgesloten voor verkeer. De politie sloot een rijbaan van de Wijchenseweg richting het Takenhofplein gedeeltelijk af. De voorzijde van het voertuig brandde volledig uit. Een berger sleepte het voertuig weg. Niemand raakte gewond bij de brand. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand geweest.

Bekijk de korte video van de brand op onze Instagrampagina.

Dit bericht delen:

Advertenties