Zeven jongeren naar het ziekenhuis na slechte trip door drugs

Van onze redactie
10 april 2021
Afgelopen nacht werden omstreeks twaalf uur meerdere ambulances naar de Evertsenstraat gestuurd. Zeven jongeren zijn naar het ziekenhuis gebracht na de inname van vermoedelijk synthetische harddrugs.
Rond middernacht werd 112 gebeld omdat meerdere aanwezigen onwel werden en vermoedelijk een ‘slechte trip’ ondervonden. Ter plaatse bleek bij zeven jongeren van 19 tot en met 24 jaar oud de situatie zo serieus te zijn, dat ze naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving zijn gebracht. De politie is een onderzoek gestart en heeft daarin overleg met onder andere het Trimbos Instituut. Over de toestand van de zeven jongeren, allen opgenomen in het ziekenhuis, kan de politie in verband met de privacy geen uitspraken doen.

Pil

De zeven jongeren hebben pillen met vermoedelijk synthetische harddrugs ingenomen. Om wat voor soort pil het precies gaat, is nog niet bekend. De politie doet onderzoek naar de stof in de pillen. 'Wel is het belangrijk te benadrukken dat de drugsmarkt in Nederland actief wordt gemonitord door het Trimbos Instituut en dat eventuele riskante drugs, en drugs die een acuut gevaar vormen, terug te vinden zijn in de Red Alert App', laat de politie weten. Hoe de jongeren aan de pillen kwamen, is niet bekend.

Levensgevaarlijk

De politie heeft tijdens het onderzoek nauw contact met burgemeester Bruls van Nijmegen. Hij wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Burgemeester Bruls: 'Ik ben geschrokken van deze gebeurtenis en leef mee met de jongeren. Hopelijk knappen zij snel weer op. Maar laat dit tegelijkertijd een waarschuwing zijn voor iedereen: als het om harddrugs gaat, bestaat er niet zoiets als onschuldig gebruik. Het is levensgevaarlijk.'

Dit bericht delen:

Advertenties