Start herinrichting Graafseweg

Van onze redactie Vrijdag 02 April 2021
Vanaf 10 april starten werkzaamheden aan de Graafseweg voor groot onderhoud die tot eind 2021 zullen duren. De weg wordt ook aangepast om de leefbaarheid en de verkeersveiligheid te vergroten.

De weg is nu nog te breed en nodigt uit tot te hard rijden. De rijbanen worden versmald, er komt een parallelweg tussen de Groenestraat en Rozenstraat en de verkeerslichten op 4 kruisingen worden vervangen.

Verkeersmaatregelen

Rondom de Cavaljéweg zijn in de week van 5 april de eerste werkzaamheden gepland. Het verkeer heeft hier weinig hinder van. In het weekend van 10 en 11 april zullen de verkeersmaatregelen op straat gezet worden. Dit is veel werk, daarom wordt er al in het weekend mee gestart. Ook is het nodig om de Graafseweg tussen de Neerbosscheweg en Groenestraat af te sluiten vanaf zaterdagochtend 10 april 7.00 uur tot zondag 11 april 21.00 uur. Op maandag 12 april wordt gestart met de werkzaamheden. De Graafseweg blijft tijdens de werkzaamheden het grootste deel van de tijd open voor alle verkeer maar gemotoriseerd verkeer zal minder door kunnen stromen omdat er in elke richting 1 rijstrook beschikbaar is. Het verkeer wordt geadviseerd om over de S100 te rijden. Bussen blijven gewoon over de Graafseweg rijden. Hulpdiensten hebben altijd toegang tot de Graafseweg. Dit geldt ook voor fietsers en voetgangers.

2 fasen

Het werk wordt uitgevoerd in 2 fasen. Het deel tussen Neerbosscheweg en de Groenestraat wordt als eerste uitgevoerd en daarna het deel tussen Groenestraat en Rozenstraat. Omdat de werkzaamheden nog afgestemd moeten worden op de werkzaamheden aan de kabels en leidingen, is er nog geen definitieve planning voor de hele periode te geven. Men combinert werkzaamheden om zo min mogelijk overlast te veroorzaken.

Alleen tijdens de zomervakantie zal de Graafseweg gedurende 3 weken helemaal afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer door asfalteringswerkzaamheden.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.