Brand in gevel van woning aan IJsbeerstraat

Van onze redactie Dennis Peters / 112 Nieuwsgroep Donderdag 01 April 2021
Vanavond woedde omstreeks 19.00 uur een brand in de IJsbeerstraat. Een persoon raakte lichtgewond en kon ter plaatse behandeld worden. De brandweer bluste de brand.

De brand in de gevel van een hoekwoning ontstond tijdens werkzaamheden op het dak van een naastgelegen schuur. Op het dak werd gewerkt met een gasbrander. De gevel van de woning vatte vlam. Omdat er mogelijk asbest in de gevel zou zijn, werden direct meerdere brandweer- en politiewagens naar de woning gestuurd.

De politie zette de straat af. De brandweer bluste de brand en verrichte metingen. Om de brand goed te blussen, moest een deel van het dak en de gevel gesloopt worden. Er bleek geen sprake te zijn van asbest. Waarom dit wel gemeld werd, is onbekend. Een van de mannen raakte lichtgewond bij de brand. Ambulancepersoneel behandelde de man. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Meerdere woningen moest geventileerd worden na de brand. Daarna konden de bewoners weer terug naar hun woning.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.