Brandweer bevrijdt bijrijdster van bestelbus na ongeval op A73

Lars Schwachöfer
26 maart 2021
Vanavond vond omstreeks 19.15 uur een eenzijdig ongeval plaats op de A73. De brandweer moest de bijrijdster van een bestelbus uit een voertuig bevrijden.
Een man reed in zijn Citroën Jumpy met zijn bijrijdster richting Malden, toen hij ter hoogte van de Teersdijk van de weg raakte. De auto gleed zijwaarts door de berm, door een hek en kwam tot stilstand tegen een boom. Meerdere automobilisten schoten te hulp en alarmeerden de hulpdiensten. Een rijbaan werd door Rijkswaterstaat afgesloten. 

De bestuurder kon de auto zelfstandig verlaten. Hij is opgevangen door ambulancepersoneel. De bijrijdster van de bestelbus raakte bekneld in het voertuig. De brandweer knipte het voertuig kapot om haar te bevrijden. Ook zij is vervolgens opgevangen door ambulancepersoneel. Beide inzittenden zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Het voertuig raakte fors beschadigd door het ongeval. Een berger is ter plaatse om het voertuig weg te slepen. Een medewerker van Rijkswaterstaat, agenten en bergers ruimden de inhoud van de bestelbus, dat verspreid ligt door het bos en de berm, op. Een boomverzorger keek de boom na, daar hoefde niks aan gedaan te worden. Het hek is direct vervangen. Het verkeer ondervond hevige hinder van de afgesloten rijbaan. Het langzaam rijdende verkeer liep gemiddeld 16 minuten file op. Omstreeks 21.30 uur werd de rijbaan weer vrijgegeven voor verkeer.

Dit bericht delen:

Advertenties