Parkeerplaats Boeckstaetehof afgezet na aantreffen overleden vrouw

Lars Schwachöfer
26 maart 2021
Vanmorgen werd een overleden vrouw aangetroffen op de parkeerplaats bij de Boeckstaetehof. De politie heeft de parkeerplaats ruim afgezet en doet onderzoek.
Hulpdiensten werden omstreeks 7.15 uur gealarmeerd nadat bewoners van het Boeckstaetenhof de vrouw op een bed naast enkele afvalcontainers aantroffen. De hulpdiensten konden helaas niks meer betekenen voor het slachtoffer. Ze bleek al overleden te zijn. De politie dekte het lichaam af met een deken en zette direct de parkeerplaats af.

Mensen komend vanaf of onderweg naar het flatgebouw, worden door de politie gecontroleerd. Daarbij registreren agenten van iedereen die zij gecontroleerd hebben het burgerservicenummer. De Forensische Opsporing van de politie verricht sporenonderzoek. Het lichaam is afgedekt met een tent om het zicht te ontnemen voor omwonenden. Ook is een PD-unit op de parkeerplaats gezet. Dit is
een mobiel kantoor dat ingezet wordt als verzamelpunt voor sporen van en bij een plaats delict.

Rechercheurs vragen alle bewoners of zij de vrouw kennen of meer weten over de toedracht. Dat is tot op heden niet het geval. Het bed waarop het slachtoffer gevonden was, de onderzijde van een boxspringbed, stond al enkele dagen naast de afvalcontainers. Vermoedelijk is de vrouw ouder dan 40 jaar. De politie houdt alle scenario's nog open.

Later op de dag werd ook een van de appartementen door de politie doorzocht. De politie heeft het vermoeden dat het appartement een relatie tot de vrouw heeft. Daar wordt meer onderzoek naar gedaan. Omstreeks 17.00 uur rondde de politie het onderzoek op locatie af. Op dat moment was de identiteit van de vrouw nog niet bekend, maar er is wel een vermoeden, laat de politie weten.

Update 27 maart:

De politie heeft uigebreid onderzoek gedaan naar de identiteit en de toedracht van het overleiden van de vrouw. Daarbij werd ook een appartement in het Boeckstaetehof doorzocht. Na dit onderzoek bleek de vrouw een 49-jarige Nijmeegse te zijn. De familie is geïnformeerd door de politie. Er is geen sprake van een misdrijf. De politie heeft het onderzoek afgerond.

Dit bericht delen:

Advertenties