[WINACTIE] Debuutnovelle 'De tweede stem' van Nijmeegse Elin Meijnen

Van onze redactie
25 maart 2021
Vandaag verschijnt bij uitgeverij Blossom Books 'De tweede stem' van Elin Meijnen, over de verlegen Mette die na een nare ervaring een nieuwe start maakt op een andere school. De tweede stem behoort tot de Blossom Books Shorties: toegankelijk geschreven novelles voor een klein prijsje.
‘De tweede stem’ gaat over de onzekere Mette. Ze is van school gewisseld en begint langzaam haar draai te vinden. Ze maakt nieuwe vrienden, ontdekt opnieuw haar liefde voor zingen en krijgt zelfs de hoofdrol in de schoolmusical. Maar dan komt er een nieuwe zangdocent, eentje die Mette nog kent van vroeger, en die ze het liefst nooit meer was tegengekomen.

Elin Meijnen is docent Nederlands op het Kandinsky College in Nijmegen. Voor ze docent werd werkte ze lange tijd in de uitgeverswereld, en net als haar hoofdpersoon Mette zingt ze graag. ‘De tweede stem’ is haar debuut.

Blossom Books Shorties

Er zijn een heleboel jongeren die graag willen lezen, maar schrikken van de omvang van een boek. Speciaal voor die lezers introduceerde uitgeverij Blossom Books in 2020 de Blossom Books Shorties: korte, toegankelijk geschreven novelles voor een klein prijsje. ‘De tweede stem’ is de tweede titel in deze bijzondere serie, waarin eerder al ‘Het zusje van’ van Carlie van Tongeren verscheen. De Shorties tellen maximaal 200 pagina’s, zijn uitgegeven als hardcover en kosten maar 10 euro. De boeken sluiten af met een vragenlijst om te bespreken in de klas. Blossom Books stelt bovendien gratis lesbrieven beschikbaar, geschikt voor het vmbo en de onderbouw van de havo en het vwo.

Boekpresentatie

Op vrijdag 26 april organiseert uitgeverij Blossom Books in samenwerking met Bibliotheek Gelderland Zuid de boekpresentatie van ‘De tweede stem’. Vanaf 16.30 uur zullen auteurs Carlie van Tongeren en Elin Meijnen in gesprek gaan over het schrijfproces van hun Shorties. Het evenement is gratis en zal online plaatsvinden. Aanmelden kan via deze link.

Winactie

Op de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen maak je kans op één van de drie gratis exemplaren van deze debuutnovelle. Like het bericht en geef aan waarom jij deze novelle graag wilt winnen óf tag iemand die jij de novelle gunt. De winnaars worden op vrijdag 9 april om 19.00 uur bij het bericht op Facebook bekend gemaakt.

Dit bericht delen:

Advertenties