Studenten wandelen in tijden van corona

Van onze redactie
22 maart 2021
Door de coronacrisis komen mentale moeilijkheden voor studenten steeds vaker aan het licht. Studenten brengen al studerend veel tijd door op hun kleine kamer. Het leren kennen van de universiteit, stad en het opdoen van nieuwe contacten met leeftijdsgenoten, is hierdoor enorm lastig.
Tim Wagelaars, student aan de universiteit van Amsterdam, heef hierop wat bedacht: Uvawalks. Dit initiatief koppelt studenten aan elkaar om een wandeling te maken. Op deze laagdrempelige manier komen studenten uit hun kleine kamer en kunnen ze op deze manier coronaproof toch nieuwe mensen ontmoeten. In korte tijd kreeg Tim wel 1200 aanmeldingen!

Nijmegen

Door samen te werken met Frisse Gedachtes proberen ze met de overkoepelende stichting ‘Frisse Gedachtes Walks’ in iedere studentenstad te helpen om studenten uit hun bubbel te laten komen en de spontaniteit weer terug te laten komen. Er was meteen veel animo vanuit vele universiteiten en zo kunnen studenten nu in veel studentensteden gebruik maken van deze service. Dit betekent dat dit wandelconcept sinds kort ook mogelijk is in Nijmegen. Op deze manier maakt Nijmegen Walks het opdoen van nieuwe contacten en het voeren van fysieke gesprekken tussen studenten in coronatijd toch mogelijk.

Zin in zo’n wandeling? Schrijf je vrijblijvend in via de website. Nijmegen Walks matcht je met een medestudent en je bent zelf vrij om een plek en een tijd af te spreken. Natuurlijk wel op 1,5 meter.


Dit bericht delen:

Advertenties