Woning onbewoonbaar na brand in souterrain aan Groesbeeksedwarsweg

Lars Schwachöfer
19 maart 2021
Vanavond woedde omstreeks 19.45 uur brand in een souterrain aan de Groesbeeksedwarsweg. De woning is onbewoonbaar verklaard.
De bewoners waren thuis, toen zij brand in het souterrain ontdekten. Meerdere brandweerwagens rukten uit naar de melding van de brand. De brand sloeg vanuit het souterrain over op de houten vloer van de begane grond. Omdat de vloer doorloopt naar meerdere woningen, moesten ook die woningen gecontroleerd worden. De brandweer bluste de brand en controleerde de omliggende woningen. De deur van de buren moest geforceerd worden om toegang tot de woning te krijgen.

De bewoners van de woningen zijn opgevangen door de politie en brandweer. Niemand raakte gewond. De woning raakte fors beschadigd en is onbewoonbaar verklaard. De omliggende woningen liepen rookschade op, maar de bewoners hoeven niet elders te overnachten. De brandweer ventileert de woningen. Een deel van de vloer is weggezaagd om de brand goed te kunnen blussen.

Team Brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. De bewoners van de onbewoonbare woning worden door Stichting Salvage geholpen aan een alternatieve slaapplek. De straat was langere tijd afgesloten voor verkeer.

Dit bericht delen:

Advertenties