Radboud Academy verkleint de kloof tussen studie en arbeidsmarkt

Van onze redactie
16 maart 2021
Om mee te gaan met de vooruitgang moet je je kennis actualiseren en je blijven ontwikkelen. Ook na je studie. 14 recent afgestudeerden kregen hiervoor de kans dankzij het Young Professional Programma, een pilot van Radboud Academy.
Ze maakten stappen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling door te werken aan hun talenten, drijfveren, zelfvertrouwen en veerkracht. En ze leverden een bijdrage aan samenwerkingspartner Gemeente Nijmegen. De opdracht ‘behoud van talent voor de regio’ werd meteen in de praktijk gebracht: pilot-deelneemster Nicole Luijten heeft dankzij het programma direct een baan gevonden.

Brug naar succes

Uit onderzoek blijkt dat zowel net afgestudeerden als werkgevers soms een gat ervaren tussen de competenties die studenten tijdens hun studie verwerven en de competenties die werkgevers in de praktijk van hen verwachten. Recente alumni worstelen – zeker in coronatijd – met het vertalen van hun wetenschappelijke kennis naar relevante professionele vaardigheden. Radboud Academy speelde afgelopen najaar in op deze behoefte met de zesdaagse pilot van het Young Professional Programme. En met succes! Het programma waarin wetenschappelijke kennis naar beroepsmatige vaardigheden werd vertaald, werd goed gewaardeerd.

Future Thinking

Nicole: ‘Ik heb me voor de pilot opgegeven, omdat ik bij mijn eerste baan ontslagen ben en ik niet meer wist wat ik nou eigenlijk kan en wat mijn toegevoegde waarde is voor een organisatie. Het fijne aan de stage in de pilot vond ik dat ik ervaring op kon doen en nieuwe mensen leerde kennen die me verder konden helpen in mijn loopbaan.’ Ook pilot-deelneemster Claire Coppens blikt met enthousiasme terug op de pilot: ‘Ik heb vooral geleerd wie ik ben ten opzichte van anderen, en hoe mijn persoonlijkheid en manier van communiceren van invloed is op het samenwerken met een groep. Daarnaast heb ik geleerd hoe je een project kan oppakken, betere gesprekken kan voeren en kan omgaan met tegenslagen.’ Zo behandelden gedreven wetenschappelijke experts tijdens de zes bijeenkomsten onderwerpen als persoonlijk leiderschap, effectieve communicatie en innovatieve projectmethodes zoals Design Thinking en Future Thinking.

Radboud Academy co-creatie

Met het vervolgonderwijs van de Radboud Universiteit begeleidt Radboud Academy hogeropgeleiden, organisaties en andere geïnteresseerden bij hun ontwikkeling. Ze speelt in op hedendaagse vraagstukken uit de samenleving, gevoed door actuele wetenschappelijke kennis en inzichten. Met onze zeven faculteiten ontwikkelen we innovatief vervolgonderwijs. Om het aanbod - variërend van Duurzame Verandering, Duurzaam Digitaal Erfgoed en Betaalbare Zorg - goed te laten aansluiten op leerbehoeftes die spelen in de markt, werkt Radboud Academy samen met een keur aan organisaties en bedrijven.

Heeft ook jouw organisatie een innovatieve oplossing nodig voor een probleem? Radboud Academy gelooft in de kracht van samenwerken en co-creëren. Neem daarom contact op via 024 - 36 12 677, en wie weet staat jouw uitdaging de volgende keer centraal in een van de programmaonderdelen.

Direct toepasbaar

Het volgende zesdaagse Young Professional Programme start op 16 april. Ben jij een Young Professional die zich verder wil ontwikkelen en steviger in zijn/haar schoenen wil staan? Schrijf je dan in via de website van Radboud Academy. Pilot-deelneemster Roza Stolwerk sluit bemoedigend af: ‘Ik zou dit programma aan iedereen aanraden. Ik denk dat een programma als dit essentieel is voor de ontwikkeling van ieder mens en zeker voor recent afgestudeerde. Zelfinzicht is naar mijn mening fundamenteel voor het creëren van ’hele’ mensen, en dit programma heeft daar, voor mij, een hele waardevolle bijdrage aan geleverd.’


Dit bericht delen:

Advertenties