Twee Nijmeegse scholen genomineerd als sportiefste VO/VSO school van Nederland

Van onze redactie
12 maart 2021
De genomineerde scholen voor de verkiezing 'Sportiefste VO/VSO-school van Nederland 2021' zijn inmiddels bekend. De Nijmeegse scholen Kristallis Aventurijn en Montessori College zijn respectievelijk genomineerd als VSO en VO-school.
De scholen die strijden om de titel zijn voorbeeldscholen voor andere scholen op het gebied van het maken van beweegbeleid. Zij hebben een innovatief of uitmuntend sport- en beweegaanbod. Op die manier stimuleren zij hun leerlingen om een actieve en gezonde leefstijl te ontwikkelen. Uiteraard is het aanbod geborgd in het schoolbeleid.

Welke scholen maken dit jaar kans op de titel?

Op 26 mei 2021 maken de genomineerden kans om de ‘Sportiefste VO/VSO-school van Nederland 2021’ te worden. Het is de achtste keer dat het KVLO (Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding), NOC*NSF en Stichting Special Heroes Nederland deze verkiezing organiseren. Hiermee hopen ze zoveel mogelijk scholen te inspireren en leerlingen in beweging te krijgen.

De volgende VO-scholen zijn genomineerd:
1. ‘t Atrium - Amersfoort
2. Calandlyceum - Amsterdam
3. Montessori College - Nijmegen

En in het VSO zijn de volgende scholen genomineerd:
1. VSO De Twijn - Zwolle
2. VSO Kristallis Aventurijn - Nijmegen

Het traject naar de finale

De jury zal voorafgaand aan de prijsuitreiking op 26 mei een bezoek brengen aan de genomineerde scholen. Hier krijgen ze een rondleiding en zullen ze vragen stellen aan de schoolleiding, de sectie lichamelijk onderwijs en daarnaast ook drie leerlingen van de school. Het bezoek van de jury en de finaledag worden volledig gefilmd met een aftermovie als resultaat.

Ga jij de verkiezing volgen?

Wist je dat de verkiezing dit jaar voor iedereen digitaal te volgen is? Tijdens de finaledag op wordt er bij iedere school op de eigen locatie een sportief feestje van gemaakt. Tussen de start en prijsuitreiking ontbreekt er daarom dan ook geen sportief programma voor de leerlingen. Aan het einde van de ochtend volgt de uitreiking voor de VSO-school en in de middag voor de VO-school en zullen we overgaan tot een live prijsuitreiking. Hier worden ook de prachtige prijzen overhandigd.

Prijzen

De Sportiefste VSO-school van Nederland wint een watersporttweedaagse op het Robinson Crusoë-eiland, beschikbaar gesteld door Menzis. De winnaar van de verkiezing ‘Sportiefste VO-school van Nederland 2021’ ontvangt een waardecheque van €4500,-. Alle andere genomineerde scholen ontvangen een waardecheque van €1500,-. Deze waardecheques zijn beschikbaar gesteld door de firma’s Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha.

De prijzen voor de beste sportpresentatie van de VO-/VSO-school worden verzorgd door de AirTrack Factory. TIG Akoestiek verzorgt een gezonde lunch.

Is je school niet genomineerd, maar ben je van mening dat jouw school de ‘Sportiefste School’ van Nederland is? Hier lees je aanvullende informatie over de verkiezing en meld je school aan.


Dit bericht delen:

Advertenties