Automobilist rijdt door na aanrijding op Graafseweg

Lars Schwachöfer
8 maart 2021
Vanavond vond omstreeks 21.00 uur een aanrijding plaats op de Graafseweg. De veroorzaker reed na de aanrijding door.
Een automobilist reed op de Graafseweg richting het centrum, toen er plots een auto vanuit de Cavaljeweg de weg op schoot. De automobilist op de Graafseweg kon een aanrijding niet voorkomen. De auto's botsten, waarna de auto op de Graafseweg stil kwam te staan. De veroorzaker vanuit de Cavaljeweg reed door, ging vervolgens vol op de rem. Hij of zij draaide midden op de weg om en reed over de Graafseweg richting de Neerbosscheweg.

Een berger sleepte de beschadigde auto weg en een agent nam de verklaring van de bestuurder en een getuige op. De politie laat weten dat de veroorzaker in een witte Volkswagen Golf reed. Vermoedelijk type 7. De auto heeft schade aan de linker achterzijde. Mensen die meer weten over de eigenaar van de beschadigde auto, of waar de auto staat, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan telefonisch via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

Update dinsdag 9 maart 16.00 uur: De politie heeft kunnen achterhalen wie de eigenaar van de auto is en waar deze woont. De bewoner van Zwanenveld, verdachte van het verlaten van een plaats van een ongeval, krijgt bericht van de politie dat hij zich moet melden voor verhoor. Hij is niet aangehouden, maar mag zich op het bureau verantwoorden voor zijn gedrag.

Het wegrijden van een plaats van een ongeval is een misdrijf. Omdat mensen soms wegrijden als schrikreactie, vervalt de strafbaarheid wanneer een betrokkene zich binnen 12 uur meldt. Hieraan voldeed de bestuurder op de Graafseweg niet. Hij heeft zich niet gemeld. De man zal zich moeten melden na de oproep van de politie. Daarna bepaalt de Officier van Justitie de straf.

Dit bericht delen:

Advertenties