Woningen ontruimd en straten afgezet in Tolhuis vanwege gaslekkage

Lars Schwachöfer
2 maart 2021
Vanmorgen ontstond omstreeks 10.00 uur een gaslekkage in de 42e straat van Tolhuis. Meerdere woningen werden ontruimd. De 42e straat en de 70e tot en met de 78e straat waren langere tijd afgesloten.
De gaslekkage ontstond tijdens graafwerkzaamheden aan een lekke waterleiding. Tijdens het graven naar de waterleiding, werd een gasleiding geraakt. De brandweer ontruimde de woningen en zette de omgeving af. De bewoners van 6 van de 12 woningen zijn opgevangen door de gemeente. Bij de andere 6 woningen was niemand thuis. Het gas was goed te ruiken in de omgeving. Omwonenden die last hadden van de gaslucht, werden geadviseerd ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen

Liander is ter plaatse gekomen om het lek te dichten. De brandweer staat in de omgeving. Een deel van de 42e straat en de 70e tot en met de 78e straat vanaf de 42e straat werden afgezet. De gemeente plaatste hekken. Verkeer wordt omgeleid door de politie. Meerdere woningen in Tolhuis hebben momenteel geen gas en water. Om hoeveel woningen het precies gaat, is niet bekend. Omstreek 12.15 was het gaslek gedicht. Bewoners kunnen weer terug naar hun woningen, maar hebben nog enige tijd geen gas en water.

Dit bericht delen:

Advertenties