Duo aangehouden na auto-inbraak aan Daalseweg

Van onze redactie
1 maart 2021
Een 38-jarige vrouw uit Elst en een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn gisteravond op de Wijchenseweg aangehouden voor twee auto-inbraken en heling. Het duo wist eerder tijdens een achtervolging te ontkomen.

Rond 18.15 uur werd bij de politie gemeld dat was ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond op een parkeerplaats bij een supermarkt aan de Daalseweg. Hierbij werden onder meer sieraden en een laptop weggenomen. De daders reden na de auto inbraak weg in een personenauto, waarvan het kenteken door getuigen was genoteerd.  De weggenomen laptop werd later terug gevonden op de Transvaalstraat.

Agenten die onderweg waren om de aangifte van de auto-inbraak op te nemen, zagen dat een auto die voor hen reed het rode verkeerslicht negeerde. Ze gaven een stopteken. De bestuurder van de auto die door rood reed negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid van door. Agenten reden achter de auto aan en zagen dat de bestuurder verschillende keren een rood verkeerslicht negeerde. Uiteindelijk wist de bestuurder te ontkomen.  

Het kenteken van deze auto werd genoteerd en in het ANPR-systeem gezet. Rond 22.00 uur reed de auto op de Neerbosscheweg verschillende keren langs de ANPR-camera. Agenten gaven de auto vervolgens op de Wijchenseweg een stopteken.

In de auto werden goederen aangetroffen die eerder op de avond waren weggenomen uit de auto die geparkeerd stond bij de supermarkt aan de Daalseweg. Ook werden goederen aangetroffen die rond 22.00 uur waren weggenomen uit een auto die geparkeerd stond aan de Floraweg in Nijmegen.

De inzittenden, een 38-jarige vrouw uit Elst en een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden op verdenking van heling. Ze zijn ingesloten voor nader verhoor.


Dit bericht delen:

Advertenties