Woning in Meijhorst onbewoonbaar door brand

Lars Schwachöfer
27 februari 2021
Afgelopen nacht woedde omstreeks 1.00 uur brand in een woning in de 55e straat van de Meijhorst. De woning is onbewoonbaar geraakt. Twee vogels van de bewoner overleefden de brand niet.
Een voorbijganger zag vlammen achter het raam van de woning en alarmeerde de brandweer. De brandweer bluste de brand en hielp met agenten de bewoner aan de achterzijde uit de woning. Ambulancepersoneel ving de man op en keek hem na. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer haalde drie vogelkooien uit de woning. De kooien werden afgedekt met dekens en folie om de vogels uit de wind en warm te houden. Twee van de ongeveer twintig vogels overleefden de brand niet.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de woning onbewoonbaar is geraakt door de brand. Stichting Salvage regelde een tijdelijke verblijfplaats voor de bewoner. De politie bracht hem daar naartoe. De vogels zijn opgevangen door de buren. Agenten hielpen de kooien bij de buren te zetten. Wat de oorzaak van de brand is geweest, is nog onbekend. Team Brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek.

Dit bericht delen:

Advertenties