Motorrijder vlucht na ongeval, motor afgebrand

Lars Schwachöfer
26 februari 2021
Vanavond vond omstreeks 20.00 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Hatertsebrug. Daarna vloog het voertuig in brand. De motorrijder is gevlucht.
De motorrijder reed stadinwaarts op de Van Boetbergweg, toen hij door onbekende reden op de middernberm belandde. Vervolgens botste hij tegen een lantaarnpaal op de middenberm en schoot weer over de weg. Hij kwam tot stilstand tegen de vangrail op de brug. De motor vatte vlam en stond al snel in lichterlaaie. De motorrijder deed zijn helm af en trok zijn handschoenen uit, gooide beiden op de grond en vluchtte.Een buschauffeur zag het ongeval naast en voor hem gebeuren en zette zijn bus stil.

De brandweer bluste de brand. De politie sloot de Hatertseweg af. Verkeer werd via de van Apelterenweg omgeleid. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de motorrijder en doet sporenonderzoek. Agenten spraken met getuigen en noteerden verklaringen. Het is onbekend of de motorrijder gewond raakte bij het ongeval. Een getuige vertelde dat de man met kleerscheuren voorbij kwam lopen, en zei dat het goed ging.

Een berger sleepte het wrak weg. Een deel van de motor is vastgesmolten aan het wegdek. Dar is gebeld om het wegdek te reinigen. Omstreeks 22.00 uur werd de weg weer vrijgegeven voor verkeer.

Dit bericht delen:

Advertenties