Politie onderzoekt brand voor appartement in Horstacker

Lars Schwachöfer
24 februari 2021
Vanmiddag brak omstreeks 14.00 uur brand uit voor een appartement aan de 15e straat van de Horstacker. De brand is aangestoken. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.
Een persoon voor het appartement op de tweede verdieping ontdekte de brand en alarmeerden de brandweer en andere bewoners van de flat. Zij verlieten uit voorzorg hun woningen. De brandweer bluste de brand, die woedde voor de voordeur, en controleerde het appartement en een naastgelegen appartement. De brandweer kon voorkomen dat de brand het appartement in sloeg. Ambulancepersoneel onderzocht een man omdat hij rook had ingeademd. Hij raakte niet gewond en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Omdat er mogelijk sprake was van brandstichting, startte de politie een onderzoek. De woning is aangemerkt als plaats delict. De bewoner, die enige tijd later bij zijn woning kwam, mag zijn woning niet in. De andere bewoners zijn inmiddels terug naar hun woningen. Agenten spraken met omwonenden en getuigen. De Forensische Opsporing van de politie deed sporenonderzoek.

Uit het onderzoek van de Forensische Opsporing, rechercheurs en agenten blijkt sprake te zijn van brandstichting. De politie vraagt mensen die meer weten over de brand en nog geen contact gehad hebben met agenten, contact op te nemen. Dat kan telefonisch via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook camerabeelden van bijvoorbeeld beveiligingscamera's uit de omgeving kunnen doorgestuurd worden. Dit kan via het meldformulier van de politie.

Dit bericht delen:

Advertenties