Auto's en bestelbus uitgebrand in Nocturnestraat

Lars Schwachöfer
24 februari 2021
Vanmorgen brandden omstreeks 6.30 uur drie auto's en een bestelbus uit in de Nocturnestraat. Een vierde auto raakte beschadigd.
Bewoners van de Nocturneflat schrokken wakker van harde knallen en ontdekten de brandende voertuigen op de parkeerplaats. Ze alarmeerden de brandweer en medebewoners. Twee bewoners konden hun auto's bij de nog kleine brand wegrijden. Omdat ook bewoners van de Otto C. Huismanstraat de brandweer belde, werd de brand op die straat gemeld. De brandweer kreeg van toegesnelde agenten door dat de brand woedde aan de Nocturnestraat en kwam met twee voertuigen ter plaatse. Toen de brandweer aankwam, sloegen de metershoge vlammen al uit de voertuigen.

De brandweer bluste de brand. Bij de brand was sprake van hevige rookvorming. Dit veroorzaakte lichte overlast voor  bewoners van de naastgelegen flat. Drie auto's en een bestelbus brandden volledig uit. Een vierde auto raakte fors beschadigd door de vlammen en de hitte van de andere voertuigen. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse. De auto's werden korte tijd afgezet met lint. Agenten spraken met getuigen en noteerden verklaringen. Na enige tijd vertrok de politie en bleven de auto's zonder afzetting staan.

De brand is vermoedelijk in een Mercedes C-klasse AMG ontstaan en daarna overgeslagen naar de andere voertuigen. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand. Agenten doen een buurtonderzoek. Voor zover bekend komt de Forensische Opsporing geen sporenonderzoek doen. De uitgebrande auto's zijn niet afgezet en trekken veel bekijks. De voertuigen worden later, wanneer de eigenaren contact hebben gehad met hun verzekeringsmaatschappijen, weggesleept door een berger.

Dit bericht delen:

Advertenties