Pop-icoon Billy Ocean in april naar Doornroosje

Van onze partner
23 februari 2021
De Britse zanger Leslie Sebastian Charles, beter bekend als Billy Ocean, komt in het voorjaar naar Nijmegen. De in Trinidad geboren zanger, inmiddels 70 jaar oud, bracht dit jaar een plaat uit met de titel One World en zal op donderdag 22 april een optreden geven in poppodium Doornroosje.
Opkrabbelend popcircuit

Najaar en winter zijn dit jaar een moeilijke tijd voor het popcircuit. Er vallen ontslagen, muzikanten moeten wellicht zelfs een lening aanvragen omdat optredens voor dertig man nu eenmaal niet veel opleveren en veel evenementen louter digitaal plaatsvinden. Niet echt het live-gevoel dat men zo graag heeft. Toch wordt de agenda alweer voorzichtig gevuld in 2021 en kan er aan opkrabbelen gedacht worden. Een naam als Billy Ocean is een prachtig affiche.

When the going gets tough...

Want wie kent niet de hits Love really hurts without you, Suddenly en There'll be sad songs (to make you cry)? Om nog maar te zwijgen over de megahit die Ocean scoorde toen hij de krachten bundelde met het vermaarde achtergrondkoortje bestaande uit de acteurs Michael Douglas, Kathleen Turner en Danny DeVito. Althans, in de videoclip van When the going gets tough, the tough get going, met die herkenbare baslijn en opbeurende vocalen. Ook een mooi nummer om nu alvast te draaien: het geeft moed alsmede voorpret voor het concert in april.

Zanger met vele gezichten

Zoals zijn muziek ook varieert van swingende en opzwepende soul/pop tot gevoelige ballad, is Billy Ocean een zanger met vele gezichten. Hij droeg in de 80’s natuurlijk een ruimzittend colbert met opgestroopte mouwen, liet dreadlocks groeien toen hij zich tot het Rastafari-geloof bekeerde en zijn snor is immer blijven staan, in tegenstelling tot die van een aantal artsen onlangs.

Betekenis van het leven

Over zijn in 2020 uitgekomen plaat One World, de opvolger van het in 2009 verschenen Because I love you zegt de zanger: “Het album weerspiegelt mijn gedachten en de manier waarop ik me voel op 70-jarige leeftijd maar bovenal hoop ik dat het mensen laat nadenken over het leven en de betekenis ervan.” Met een reeks van 14 albums in totaal is het voor Ocean straks niet moeilijk een setlist samen te stellen. Wie op de site setlist.fm kijkt, ziet dat de zanger kan putten uit eerder genoemde nummers en vele andere hits kan putten.

Tickets

Op 22 april is het zover en zullen Billy Ocean en zijn karavaan hun kamp opslaan aan het Stationsplein. De deuren gaan open om 19.30 uur, waarna de zanger om 20.30 uur het podium betreedt. Tickets in de voorverkoop kosten € 38,50.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties