Schuur aan Doorwerthstraat uitgebrand

Lars Schwachöfer
22 februari 2021
Vannacht ontstond omstreeks 1.30 uur brand in een schuur aan de Dorwerthstraat. De schuur is uitgebrand en staat op instorten.
Een bewoner ontdekte de brand in de schuur in zijn achtertuin en alarmeerde de brandweer. Agenten waren snel ter plaatse en zagen vlammen boven de woning uit komen. Omdat niet direct duidelijk was of de brand overgeslagen was naar de woning, of over zouden slaan, werden extra brandweerwagens gealarmeerd. Uiteindelijk bleken de schuur en een boom in brand te staan.

De politie ontruimde enkele omliggende woningen. Vanwege de hevige rookvorming moesten zij korte tijd verderop in de straat wachten tot ze terug konden naar hun woningen. De omgeving werd ruim afgezet met lint. De brandweer bestreed de brand van twee zijdes. Via de brandgang vanaf de Nijenrodestraat en door de woning aan de Doorwerthstraat. Een deel van het dak moest gesloopt worden om de brand te blussen. De muur van de schuur raakte fors beschadigd. De schuur staat op instorten.

Vannacht nog worden hekken rondom de schuur geplaatst. Woningcorporatie Talis kijkt morgen naar de verdere afhandeling. De bewoner verklaarde dat hij eerder op de dag bezig is geweest in de schuur. Hij had voor het eerst sinds tijden de vijverpomp weer aangezet. Of dat de brand veroorzaakt kan hebben, is niet bekend. De brandweer en politie doen geen onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Dit bericht delen:

Advertenties