Flat in Zwanenveld ontruimd vanwege brand

Lars Schwachöfer
21 februari 2021
Vanavond brak omstreek 17.30 uur brand uit in een flatgebouw aan de 20e straat van Zwanenveld. De bewoners en hun hond zijn door de brandweer van het balkon gered.
De bewoners ontdekten de brand in hun appartement op de 11e verdieping en alarmeerden de brandweer. Vervolgens vluchtten ze met hun hond naar het balkon en sloten de deur. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse. De twee bewoners en hun hond werden door brandweerlieden van het balkon gered. Een verpleegkundige keek de bewoners na. Ze raakten niet gewond en hadden geen rook ingeademd, omdat ze naar het balkon gevlucht waren.
 
De politie en brandweer ontruimden het gebouw. Een agent met een megafoon probeerde aan de achterzijde de aandacht te trekken van bewoners. Bewoners werd opgeroepen te verzamelen op de parkeerplaats voor het gebouw. De brandweer bluste de brand en controleerde omliggende appartementen op bewoners en huisdieren. Uit het bovenliggende appartement werd een hond gehaald en naar beneden gebracht. De politie zette het gebied rondom de flat af om op de brand afgekomen personen op afstand te houden.

De brand ontstond vermoedelijk in een wasdroger. Er wordt gekeken naar wat de oorzaak van de brand is geweest. Het is onbekend of de bewoners vandaag nog terug kunnen naar hun woning. De brandweer en Stichting Salvage nemen de schade op. Als de bewoners niet terug kunnen naar hun woning, regelt Stichting Salvage een tijdelijk verblijfplaats.

Dit bericht delen:

Advertenties