Mogelijk drugsafval aangetroffen in Weezenhof

Lars Schwachöfer Zaterdag 20 Februari 2021
Vanmorgen werd omstreeks 11.00 uur enkele jerrycans aangetroffen in de Weezenhof. De politie onderzoekt de inhoud van de cans.

Leden van scouting Karel de Stoute troffen vijf jerrycans, van ongeveer 30 liter per stuk, op de parkeerplaats aan. Een persoon opende drie van de vijf cans om te kijken wat de inhoud was. Omdat niet duidelijk werd wat erin zat, alarmeerde hij de brandweer. Medewerkers van Bureau Handhaving van de gemeente zette de weg af. De brandweer verrichte meerdere metingen om de PH-waarde van de vloeistof vast te stellen. Daaruit bleek dat het een base vloeistof is, met een PH-waarde van 11. Niemand is in contact gekomen met de vloeistof. De jerrycans lekten niet.

De politie onderzoekt de herkomst van de vaten. Daarvoor werden ook camerabeelden bekeken. In verband met het onderzoek doet de politie geen uitspraken over de uitkomst daarvan. De camerabeelden worden meegenomen voor het onderzoek. De jerrycans zijn door een speciaal bedrijf veiliggesteld en weggehaald. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen van de politie doet later onderzoek naar de inhoud van de vaten.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.