Melding schietpartij Observantenstraat blijkt loos alarm

Lars Schwachöfer Zaterdag 20 Februari 2021
De politie werd gisteravond omstreeks 23.30 uur gealarmeerd voor een schietpartij in of bij een woning aan de Observantenstraat. Meerdere personen werden door de politie uit de woning gehaald en gecontroleerd.

Agenten in kogelwerende vesten omsingelden een woning na de melding van een schietpartij. Omwonenden werden, in verband met de veiligheid, verteld binnen te blijven en deuren en ramen gesloten te houden. Nadat een agent meerdere malen riep dat de aanwezigen de betreffende woning met hun handen omhoog moesten verlaten, kwamen drie personen naar buiten. De twee mannen en een vrouw werden geboeid en door agenten gefouilleerd.

Vervolgens vielen agenten de woning binnen en controleerden de woning op personen en (vuur)wapens. Daarna werd ook de bestelauto van een van de personen gecontroleerd. Er zijn tijdens de fouillering, het doorlopen van de woning en de doorzoeking van de bestelauto geen wapens aangetroffen. Er werden ook geen sporen aangetroffen die erop wijzen dat een schietincident heeft plaatsgevonden.

Geen van de drie personen - minstens een van hen was een bekende van de politie - bleek op het adres te wonen. De huurder verblijft op dit moment niet in de woning. De drie personen zijn na de controle door de politie weggestuurd. De politie vertrok omstreeks 1.00 uur uit de straat. Het is nog onbekend of de politie verder onderzoek doet naar de melding.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.