Automobilist overleden op Hogelandseweg; auto belandt in berm

Lars Schwachöfer
18 februari 2021
Vanavond vond even na 18.00 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Hogelandseweg. Een 72-jarige man uit Beuningen is overleden.
Een automobilist reed op de Hogelandseweg richting de Nieuwe Pieckelaan en belandde door onbekende reden op de middenberm en reed een verkeersbord uit de grond. De auto kwam op de middenberm tot stilstand. Meerdere hulpdiensten rukten uit naar de ongevalslocatie. Ook een Mobiel Medisch Team kwam ter plaatse. Vanwege de weersomstandigheden kwam deze niet met de traumahelikopter, maar met een speciaal voertuig. De gealarmeerde hulpdiensten begonnen direct met het reanimeren van het slachtoffer.

De weg werd afgesloten voor de hulpdiensten. De politie laat weten dat de bestuurder, een 72-jarige man uit Beuningen, is overleden. De familie van het slachtoffer werd eerder al op de hoogte gebracht. Wat de oorzaak van het overlijden is geweest, wordt onderzocht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De Verkeers Ongevallenanalyse van de politie deed sporenonderzoek op locatie. Hiervoor bleef de weg nog langere tijd afgesloten.

Omstreeks 20.00 uur was het onderzoek op locatie afgerond en reed een agent de auto in de berm, zodat de weg weer vrijgegeven kon worden voor verkeer. Medewerkers van Bureau Handhaving van de gemeente leidden het verkeer langs de auto. Een berger sleepte de lichtbeschadigde auto weg.

Dit bericht delen:

Advertenties