V1-bominslag in Waterkwartier herdacht zonder publiek

Van onze redactie
18 februari 2021
Vandaag is het 76 jaar geleden dat om 05.28 uur op de huidige plek van kloostergemeenschap 'De Bron' van de zusters Clarissen een Duitse V1 bom insloeg. Hierbij kwamen vier burgers om het leven en raakten vele anderen gewond. In de wijde omtrek was de explosie te horen en in de Biezenstraat en Waterstraat werden 26 woningen geheel of gedeeltelijke verwoest, waardoor ze onbewoonbaar raakten.
Door COVID-19 en de geldende maatregelen kon de officiële herdenking vanmorgen niet met betrokkenen of belangstellenden plaatsvinden. Uit eerbied voor en ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de V1-bominslag hebben nabestaanden en betrokken op hun eigen wijze vandaag stilgestaan bij de gebeurtenis in 1945. In aanwezigheid van burgermeester Bruls werd in klein gezelschap een verhaal van een nabestaande verteld uit het boekje ‘Een dag om nooit te vergeten' van Ronald Ruijters.

Na een minuut stilte legde de burgermeester een krans bij de herinneringsplaquette. Op verschillende tijdstippen werden vandaag ook door Wijkvereniging Ons Waterkwartier, Kindcentrum Aquamarijn, Fractie Gewoon Nijmegen, Zr Clarissen van kloostergemeenschap De Bron en de families Engelen en Ruijters bloemstukken geplaatst.

Vanwege de crocusvakantie zullen leerlingen van groep 8 van Kindcentrum Aquamarijn volgende week de slachtoffers van deze oorlogse gebeurtenis herdenken en bloemen bij de plaquette leggen.

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen