Dar haalt vanaf maandag 15 februari weer afval op

Van onze redactie
12 februari 2021
Vanaf maandag 15 februari haalt Dar weer oud papier, plastic+ en restafval op in de gemeente Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook & Middelaar, Nijmegen en Wijchen. Ook de inhaaldagen van restafval en plastic+ zijn volgende week. In de digitale afvalwijzer en Dar app staan alle ophaal- en inhaaldagen.
Deze week haalde Dar geen afval op in de regio. Omdat op de meeste wegen nog veel sneeuw en ijs lag, was het onveilig om in de wijken te rijden. Daarnaast was en is het voor veel bewoners moeilijk om containers in die omstandigheden aan de straat te zetten. Voor Dar-medewerkers en vrijwilligers die oud papier ophalen is het moeilijk of onmogelijk om de containers naar de vuilniswagens te rijden en te legen.

Afval zoveel mogelijk aan begaanbare straten

Dar doet haar best om vanaf volgende week, wanneer naar verwachting een groot deel van de sneeuw weg is, al het afval op te halen. Straten die nog onveilig zijn om in te rijden of waar containers niet gereden kunnen worden, worden overgeslagen. Dar adviseert om het afval daarom zoveel mogelijk aan begaanbare straten te zetten. Haal het afval weer binnen als Dar het niet op kon halen.

Gft-afval wordt nog niet opgehaald

In de winter haalt Dar altijd minder groente-, fruit en tuinafval (gft-afval) op. Met deze kou zit dit afval vaak vastgevroren in de gft-container. Daarom haalt Dar ook volgende week nog geen gft-afval op. Gemiste ophaaldagen voor gft-afval worden niet ingehaald.

Gemiste dagen van oud papier worden niet ingehaald

Het oud papier haalt Dar de eerstvolgende ophaaldag op. Als er meer papier is dan in de papiercontainer past, dan mag het oud papier op de ophaaldag gebundeld naast de papiercontainer aan de straat staan. Zodra de wegen goed begaanbaar zijn, kan het oud papier ook al eerder gratis naar de milieustraat worden gebracht.

In de digitale afvalwijzer en Dar app staan vanaf vandaag alle nieuwe ophaal- en inhaaldagen.


Dit bericht delen:

Advertenties