Hulpdiensten zoeken naar persoon te water in Lindenholt

Lars Schwachöfer
11 februari 2021
De hulpdiensten zijn vanavond even voor 21.00 uur gealarmeerd voor een persoon te water aan het Piet Moeskopspad in Lindenholt. Een politiehelikopter zocht mee vanuit de lucht. Na enige tijd meldde de man die gezocht werd zich bij de zoekende agenten.
Getuigen zagen een persoon in een korte broek te water gaan bij de waterspeelplaats aan het Piet Moeskopspad. Ze zagen hem er niet uit komen en belden 112. Meerdere hulpdiensten rukten uit naar het water. Agenten, brandweerlieden en ambulancepersoneel zochten rondom het water. Een politiehelikopter zocht vanuit de lucht met een warmtebeeldcamera. Een traumahelikopter werd opgeroepen om hulp te verlenen als de persoon aangetroffen zou worden.

Na enige tijd meldde een man zich bij de zoekende agenten. De man, een bewoner van de Hegdambroek, verklaarde koudetrainingen in het water te doen. Hij is elke avond korte tijd voor de avondklok het water ingegaan. Toen hij even voor 21.00 uur thuiskwam en zich omkleedde, hoorde hij de politiehelikopter en besloot te gaan kijken. Hij had zelf de link al gelegd tussen de opgeroepen hulpdiensten en zijn actie. De getuigen herkenden de man als de man die ze eerder in zijn korte broek het water in zagen gaan. De zoekactie werd stopgezet.

De politie wees hem op de gevolgen van zijn actie. Hij werd niet bekeurd voor het overtreden van de avondklok, omdat hij voor 21.00 uur het water uit was en thuis zat. De politie overweegt de man wel een bekeuring toe te sturen voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. De man is naar huis gestuurd. De brandweer bedankte de getuigen voor hun snelle reactie nadat ze iemand te water zagen gaan.

Dit bericht delen:

Advertenties