Kronenburgerpark gesloten vanwege drukte

Lars Schwachöfer
9 februari 2021
De politie en handhavers van de gemeente hebben vanavond zo'n 500 personen weggestuurd uit het Kronenburgerpark. Het park werd korte tijd volledig afgesloten.
De politie was vanmiddag met enkele agenten aanwezig in het park en lette op dat het niet te druk werd. Gisteravond moest de politie ingrijpen doordat er door enkele tientallen jongeren feest gevierd werd in het park. Vanmiddag verzamelden zich vanaf eind van de middag steeds meer mensen in het park om te sleeën, skiën of op andere wijze van de verhogingen in het park te glijden.

Eind van de middag werd door aanwezigen muziek gedraaid en de sfeer was, ondanks dat het steeds drukker werd, gezellig. Enkele jongeren namen bier mee en nuttigden dat. Agenten grepen niet in, maar toen het omstreeks 18.00 uur zo druk werd dat aanwezigen zich niet aan de coronamaatregelen meer konden houden, verzochten agenten en handhavers van de gemeente iedereen het park te verlaten.

Een agent laat weten dat ze iedereen in het Kronenburgerpark, zo'n 500 personen, weggestuurd hebben. Een andere agent laat weten tevreden te zijn over hoe iedereen reageerde op het verzoek het park te verlaten. 'Mede door het begrip dat mensen toonden, verliet iedeen zonder problemen het park. Dat mag ook wel benoemd worden', liet hij weten. Er zijn geen boetes geschreven. Het achtergelaten afval wordt later door Dar opgehaald.

Hoewel niemand het park mocht betreden nadat iedereen weggestuurd was, en enkele jongeren nog 1 waarschuwing van een handhaver kregen dat ze het park moesten verlaten omdat anders een boete zou volgen, laat de gemeente weten dat het park niet gesloten was voor bezoekers. De afsluiting was op initiatief van de politie. Het park was korte tijd volledig gesloten. De gemeente schat dat er zo'n 600 personen weggestuurd zijn. Aankomende dagen wordt het park in de gaten gehouden, om te voorkomen dat het opnieuw te druk wordt.

Dit bericht delen:

Advertenties