'The Sound of Blues & Americana' in de herkansing op 22 april

Van onze partner
3 februari 2021
'The Sound of Blues & Americana', de theatertour van Johan Derksen die deze winter werd afgelast, doet nu op 22 april de Nijmeegse Stadsschouwburg aan.
'The Sound of Blues & Americana', de theatertour van Johan Derksen die deze winter werd afgelast, doet nu op 22 april de Nijmeegse Stadsschouwburg aan. Derksen neemt ook ditmaal weer bijzondere muzikanten mee, zoals onder andere Malford Milligan en Di Reed (sidekick van Stevie Wonder).

Als alles meezit

In de lente is het coronavirus hopelijk dusdanig bedwongen dat het bezoeken van een concert weer tot de uitgaansmogelijkheden behoort. Mensen houden zich momenteel vooral bezig met thuiswerken, tv kijken en internet vergelijken of andere uitzoektaakjes om geld te besparen. Maar hopelijk kan er in 2021 heel wat meer. Zoals een bezoekje aan het theater bijvoorbeeld. Als alles meezit komt Johan Derksen in april weer met een stoet blues- en americana-kopstukken naar Nijmegen.

Haararchitect

En dat zal als thuiskomen voelen voor Derksen - ook liefkozend 'De snor' genoemd. Hij zal 's middags voor de show ongetwijfeld een bezoekje brengen aan zijn geliefde haararchitect, die Derksens '70s-coupe bijhoudt. Maar belangrijker is dat hij de blues meebrengt in de vorm van diverse bekende artiesten.

Malford Milligan, Di Reed en meer

Zo heeft Derksen vanuit de Verenigde Staten Malford Milligan en Di Reed weten te strikken. Reed is bekend van de groep Jade en was onlangs nog achtergrondzangeres van levende R&B- en soullegende Stevie Wonder, en Milligan was frontman van The Boneshakers, Storyville en de Greg Koch Band. Daarnaast nemen onder andere Sean Webster, Phil Bee, Hilde Vos, Jack Hustinx, AJ Plug, Erwin Java en Fokke de Jong plaats in de tourbus en op het podium.

Veronica Inside

De man die vooral bekend werd als snoeiharde columnist van het magazine Voetbal International, is sinds hij met pensioen ging een soort nationaal blues-geweten. Dat 'pensioen' moet men overigens in de ruimste zin van het woord zien. Meermaals per week neemt Derksen plaats in de voetbaltalkshow Veronica Inside, waarvoor hij hoogstpersoonlijk de muzikanten uitzoekt. Als presentator Wilfred Genee weer eens glazig zit te kijken en zich hardop afvraagt wie er nu weer in de studio te gast is, steekt Derksen van wal. De 73-jarige voetbalanalist legt dan rustig uit dat de muzikant van dienst al jaren een begrip is in de wereld van blues & americana. Zoals hij geen kans onbenut laat om zijn geliefde muziek te promoten.

Vermaak voor de 'oudere jongere'

Met zijn bijzondere theatertours breekt Johan Derksen al jarenlang een lans voor, zoals hij het zelf uitdrukt, 'de oudere jongere'. Deze doelgroep wil haar favoriete artiesten nog immer graag zien optreden. 'The Sound of Blues & Americana' strijkt op 22 april in Nijmegen neer, tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Stadsschouwburg.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties